Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 27 Temmuz 2018, Cuma 09:34 tarihinde eklendi. 709 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatan Partisi “Lozan Türkiye’nin tapusudur”

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan, 24 Temmuz 1923 Lozan Anlaşması ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
Vatan Partisi “Lozan Türkiye’nin tapusudur”  

Lozan’ın Türkiye’nin tapusu olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan yaptığı açıklamada  “Lozan Antlaşması bugüne kadar gelen ve hala geçerli olan tek anlaşmadır. Lozan’a hakaretten vazgeçin beyler; ayıptır ve günahtır! Lozan Antlaşması 1. Dünya Savaşı günlerin şartlarında bu kadar sene yürürlükte kalabilmiş güçlü bir anlaşmadır. Yapabilmiş olanların hayırla yâd edilmeleri gerekir!" dedi.

Başkan Kızıltan, sözlerinin devamında “Lozan Türk Tarihi’nin en şerefli anlaşmalarındandır, 18 Türk adasına Yunan bayrağı çekilmesine göz yumanlarının 12 adayı Lozan’da verdiler diyenleri tarihin cahilliğine gömüyoruz. 12 adayı veren Lozan değildir, İtalya ile 1922’ de imzalanan ve Osmanlının verdiği adalardır.” dedi.

23 Temmuz tarihine de değinen Başkan Kızıltan, “23 Temmuz Dünya Basın Günüdür, 1908 Hürriyet Devrimidir, Hatay’ın Türkiye’ ye katılmasıdır ve PKK terör örgütünün hendeklere gömüldüğü harekâtın başladığı gündür. 1908 Hürriyet Devrimi Türkiye’nin devrimci geleneğinin kilometre taşlarından biridir, Hatay Cumhuriyeti’nin halk oylamasıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne katılması genç cumhuriyetin güçlenmesine katkı sağlamıştır. PKK’nın hendeklere gömülmesi ve ardından yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının başarıyla sürdürülmesi de Türkiye’nin bağımsızlığına ve emperyalizme karşı verdiği mücadeleye önemli katkılar sağlamıştır.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek