Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 28 Temmuz 2018, Cumartesi 09:23 tarihinde eklendi. 852 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesi sivrisinekle mücadele ediyor

Lüleburgaz Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Metin Şenpınar, yaz aylarında sivrisinek artışının nedenleri ve alınabilecek önlemlerle ilgili bilgi verdi.
Lüleburgaz Belediyesi sivrisinekle mücadele ediyor  

Lüleburgaz Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Metin Şenpınar, yaz mevsiminde vatandaşların en rahatsız olduğu haşere olan sivrisineklerle ettikleri mücadele, sivrisinek artışının nedenleri ve bunlara karşı alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler verdi.  Veteriner Hekim Metin Şenpınar açıklamasında “ Sivrisinekler, insanlara birçok hastalığı bulaştıran en önemli taşıyıcılardandır. Sivrisinekler, beklemiş ve durgun sulara yumurtalarını bırakarak ürerler. Üreme 2 evre geçirerek meydana gelir. Bu yüzden soluduğumuz havayı ilaçlamak yeterli olmuyor. Durgun suları ilaçlamak gerekiyor. Bahçelerimizde, sokaklarda durgun su bırakmazsak sivrisinek oluşumunu önleyebiliriz. Sivrisinek artışını durdurmak vatandaşlar olarak bizim elimizde. Bir varil durgun su 4-5 sokağa sivrisinek yayabilir.” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek