Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Ağustos 2018, Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi. 964 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ali Topuz “ Çocuklarımız AKP iktidarının piyonları değildir”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Lüleburgaz İlçe Örgütü, Liseye Geçiş Sınavında(LGS) yerleşemeyerek açıkta kalan binlerce öğrenci için basın açıklaması gerçekleştirdi.
Ali Topuz “ Çocuklarımız AKP iktidarının piyonları değildir”  

ÖDP Lüleburgaz İlçe Örgütü adına Ali Topuz basın açıklaması gerçekleştirdi. Topuz açıklamasında “Sevgili öğrenciler, veliler, eğitimciler ve toplumun geleceği için endişe duyan tüm yurttaşlar; AKP iktidarı ile eğitim sisteminde yaratılan gerici, piyasacı, cinsiyetçi eğitim politikaları ile ortaya çıkan eğitimde çöküşün tablosudur.

Yüz binlerce öğrenci açıkta kaldı

Hükümetin 16 yıllık iktidarı süresince tam 6 kez değişen sınav sisteminin sonuncusu olan LGS yerleştirme sonuçları büyük belirsizliklerin ardından açıklandı. Sonuçlar beraberinde getirdiği büyük mağduriyetler ve haksızlıklar ile ülkemizde eğitim politikalarının geldiği vahim durumu gözler önüne sermekte. Hiçbir uzman görüşü alınmadan, Cumhurbaşkanının emri ile değişen sistem yüz binlerce öğrencinin açıkta kalmasına, özel okullara mecbur bırakılmasına, okul türü, adres sınırı nedeniyle istemediği okul türlerine yerleştirilmesine sebep oldu. Çocuklarımız tüm yıl harcadıkları emeklerinin karşılığını alamazken, veliler ve öğretmenler bu karamsar tablo karşısında ne yapacağını bilemez durumda bırakıldı. İmam Hatip ve meslek liselerini fiilen zorunlu hale getiren dayatmalara rağmen imam hatip ve meslek liselerinin kontenjanlarının yarısı boş kaldı. Gençlerimizin tercihleri net, talebi belli;  nitelikli, bilimsel, laik, kamusal bir eğitime erişebilmek. Devletin görevi çocuklarımızın, gençlerimizin bu hakkını layıkıyla karşılamaktır, oysa yapılan uygulamalarla toplumu kendi ideolojileri doğrultusunda değiştirmek için eğitimi bir araç haline getiriyorlar. Sonuç olarak çocuklarımız, gençlerimiz ya özel okullara, imam hatiplere ve ucuz iş gücü olarak görülen meslek liselerine mecbur bırakılıyor, ya da örgün eğitimden kopmak zorunda kalıyor. Üniversite yerleştirme sınav sonuçları da bize bir başka başarısızlık tablosu sunuyor. Temel Yeterlilik Sınavında (TYT) öğrencilerimiz Türkçede 16.179, Sosyal Bilimlerde 6.003, Temel Matematikte 5.642, Fen Bilimlerinde ise 2.828 soruya doğru yanıt verebilmiş. Bu başarısızlık elbette ki öğrencilerimizin değil yanlış eğitim politikalarıyla geçlerimizi ve eğitimcilerimizi mağdur eden iktidarın sorumluluğudur. 700 bin çocuk yanlış yerleştirildi. Bugün itibariyle; liseye geçiş sınav sisteminde 700 bin çocuğun yanlış yerleştirildiği haberleri kamuoyunun gündeminde. Yaşamlarının en güzel dönemlerinde çocuklarımıza, gençlerimize yaşattıkları bu karanlığı reddediyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz AKP iktidarının yeni rejiminin satranç taşlarının piyonları değildir.

Sorunları Milli Eğitim Bakanlığı değil eğitim emekçileri ve veliler çözebilir

 Milli Eğitim Bakanlığı; nakiller başlamadan, ülkenin her yerinde tüm veliler ve öğrencilerin birincil tercihi olan fen ve anadolu liselerinin kontenjanlarını artırmalı, imam hatipler ve meslek liseleri, anadolu liselerine dönüştürülmeli, kılavuz ile düzenlenen okul türü, adres sınırı dayatması kaldırılmalı, her çocuğun istediği okulda eğitim görme hakkı hayata geçirilmelidir. Yeni Milli Eğitim Bakanı “Eğitimi şaha kaldıracağız” söylemlerini dillendirmeye devam etsin; ancak bizim için aslolan mücadele laik, kamusal, bilimsel eğitim için gençlerin, velilerin ve eğitimcilerin ortak mücadelesini örmekten geçmektedir. 16 yıllık bu enkazın altından kalkmanın tek yolu bu memlekette çocukların, gençlerin, memleketin geleceğinden endişe duyan herkesin her okulu, her üniversiteyi bir mücadele alanı olarak görmesinden geçmektedir. Çocuklarımız için mücadeleye başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere eğitimdeki enkazdan AKP iktidarı sorumludur. Gençlerimizin, çocuklarımızın emeğini hiçe sayan, hayallerini körelten, haksızlıklarla dolu uygulamaları durdurmanın tek yolu; okulların, üniversitelerin gerçek sahipleri olan eğitimcilerin, velilerin, gençlerin söz ve karar süreçlerinde yer aldığı laik, kamusal, bilimsel eğitimi okul okul, üniversite üniversite yeniden inşa etmekten geçmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gülüşlerini karanlığınıza teslim etmeyeceğiz. Bilimsel, laik ve kamusal bir eğitim için eğitim emekçileriyle, velilerle birleşerek mücadele edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek