Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 06 Kasım 2012, Salı 09:38 tarihinde eklendi. 968 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sözler ve eylemler birbirini tutmalı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.30’da başlayan toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan Başkanlık yaptı. Toplantıda 8 Kasım Lüleburgaz’ın kurtuluşu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı parti üyelerine aktarıldı. CHP 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit’in ölümünün 6. Yılı olduğu hatırlatıldı. 31 Ekim 2012 Çarşamba günü Kırklareli’nin Demirköy İlçesi, İğneada beldesine bağlı Beğendik Köyü’nde yapılan Termik Santral protestosu hakkında bilgi veren CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Kayan; “Beğendik halkı köylerine termik santral kurulmasını istemedi. Büyük bir direniş gösterdi. Kendilerini tebrik ediyoruz. Her zaman yanlarındayız. Santralın kurulmasının ertelendiğini duyuyoruz.” Dedi.
Sözler ve eylemler birbirini  tutmalı
Kayan daha sonra söz almak isteyen TEMA Gönüllü Temsilcisi Hakan Dedeoğlu’na söz verdi. Hakan Dedeoğlu, yaptığı konuşmada Beğendik’te Termik Santral Kurmak isteyen firma yetkilileri ve bakanlık temsilcileri burada böyle karşılanacaklarını tahmin etmediler. Muhtar kahveyi açmadı. Zaten onlarda saat 13.00’de gelmedi. 13.05’te tutulan tutanakta İğneada ve Demirköy Belediye Başkanları’nın köy muhtarının Kırklareli Barosu ve Köylülerin imzaları var. Biz bu işin daha sonra bir daha gelmeyeceğini düşünüyoruz. Ama gelebilirde. Gelirse köy halkı anı tepkiyi gösterecek. Bizlerde Beğendik halkının yanında olacağız. Ancak burada şunu atlamamak gerekir. Kırklareli İl Genel Meclisi 7 Nisan 2011 tarihinde 1/25 bin ölçekli planları onayladı. Planların içinde Beğendik’te Termik Santral Kurulması vardı. Kırklareli Genelinde bulunan 25 İl Genel Meclisi’nden sadece iki  tanesi bu plana karşı çıktı. 23 tanesi onayladı. Trakya’ya ya toplam bu şekilde 17 tane santral kurulmak isteniyor. Bunlar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Genel Meclisleri’nde onayladı. Bu planların İl Genel Meclisleri’nde onaylanmaması gerekiyordu. Ben Beğendikte yapılan toplantıda bu kararı onaylayan bazı il genel meclis üyelerini gördüm protesto yapıyorlardı utandım. Demek ki insanlar onayladığı işleri de protesto edebiliyorlar.  Sözler ve eylemler birbirini tutmalı. Öte yandan. Büyükkarıtşıtran’da meydana gelen olaydan ulusal gazeteler bahsetmiyorlar. O insanlar orada çaresiz. Onlara 500’er yüz TL dağıtılmış ancak, 500 ‘er yüz TL’ler derken parasına bile yetmez. Bu olayları bir tek Ulsal Kanal yayınladı.” dedi.
Çitliklerdeki hayvanlardan verem hastalığı bulaşıyor
 
CHP Lüleburgaz Pazartesi Toplantısı’na katılan Lüleburgaz Karamusul Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Kırım, “Köyümüzde aşırı yağışlardan dolayı toprak büyük zarar gördü. Ekilen tarlalarda tohumlar sele kapıldı. Ekilmeyen tarlalar artık ekilemez.  Birk arış balçık oldu. Bunun yanında köyümüzün etrafında bulunan bir hayvan çiftliğinde bulunan hayvanların verem olduğunu öğrendik. Bu kişi hayvanlarını 6 bin TL’ye devlete sattı. Şimdi kendisi dışarıdan hayvan ithal etti. Sonra verem hastalığı bizim köyümüzde baktığımız hayvanlara bulaştı. Verem hastalığını tespit edilmesinden sonra hayvanlarımız alındı. Bu çiftlikler bölgemize verem hastalığını getirdi. “ dedi.
Toplantı parti üyelerinin konuşmalarının ardından sona erdi.
Ertan BAYER
 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek