Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Kasım 2012, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 1498 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kurtuluş Bayramı’nın 90. Yıldönümü kutlanıyor

Lüleburgaz’ın 08 Kasım 1922 yılında düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümü, 08 Kasım Perşembe (bugün) günü yapılacak törenlerle kutlanacak.
Kurtuluş Bayramı’nın 90. Yıldönümü kutlanıyor
Kutlama törenleri, sabah saat 09:30’da Atatürk Anıtı’na Belediye tarafından çelenk konulması ile başlayacak.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını Şanlı Bayrağımızın öğrenciler tarafından göndere çekmesi takip edecek. Başkan Halebak ve Meclis üyeleri daha sonra 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun’a bir şükran ziyareti gerçekleştirecekler.
Kutlama Törenleri daha sonra İstanbul Caddesi Kongre Meydanı’nda devam edecek.
Şehri teslim alan Kuvvetlerin Komutanının İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’a şehrin anahtarını teslim etmesi ve Kurtuluş Subayı’nın Kurtuluş Gelinini esaretten kurtarması ve çiçek sunumun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunup, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Belediye başkanı Emin Halebak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını, öğrencilerin okudukları şiirler ve gelen kutlama mesajlarının okunması izleyecek.
Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesini Halk Oyunları ve Dans gösterileri takip edecek. Lüksad Halk Oyunları Ekibi, Lüleburgaz Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Lüleburgazspor Halk Oyunları Ekibi ve Trakya Ergene Derneği Halk Dansları’nın gösterilerinden sonra Lüksad Bale ve Kent Spor tarafından dans gösterileri sunulacak ve buradaki tören sona erecek. Kutlamalar çerçevesinde Fotoğraf Sanatçısı Özcan Çeltikli’nin “Gençlik Parkı’nda Dört Mevsim” konulu resim sergisi açılacak. Kurtuluş Yürüyüşü ise saat 17:00’de Hükümet konağı önünden başlayıp Kongre Meydanı’nda tamamlanacak.
Akşam saat 18:00’de Grup Bergule sahne alacak ve Kurtuluş Bayramı kutlamaları havai fişek gösterileri ile sürecek. Saat 19:00’da Ata İş Merkezi 4. katında verilecek kokteylin ardından Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde Trockyablues güzel bir müzik ziyafeti sunacak.
Gökhan KAN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek