Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Kasım 2012, Pazartesi 09:30 tarihinde eklendi. 1274 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çadırlar açıldı

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından açılan “Atatürk Çadırları” Kongre Meydanı’nda açıldı.
Çadırlar açıldı
Törende ilk olarak söz alan Kent Konseyi Başkanı Dr. Yüksel Ayer, Atatürk’ün hayatı ile ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra mikrofona gelen Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, “Halkın başındakiler Atalarının yaptıklarından korkuyorsa iyi şeyler olmuyor demektir. Ben bugün gurur duyduğum kentimde bu günleri her geçen günden daha fazla katılımla yapıyorum. Bu 10 Kasım’da daha kalabalıktık. Bir sonrakinde daha da kalabalık olmalıyız. Bize bu günleri unutturmaya çalışanlar ne yaptıklarının farkına varsınlar. Biz bu kentte, sizlerle şimdi O’nu unutturmaya çalıştırdığı şeyleri sivil olarak hayata geçireceğiz. Atam içimize öyle bir bağımsızlık ateşi koydu ki onu tutsak edecek kimse yok” şeklinde konuştu.
Ardından Kent Konseyi Çocuk Meclisi hazırladıkları gösteriyi sundu. Gösterinin ardından Başkan Halebak ve çocuklar çadırların açılışını yaptı. Araştırmacı Ali Arslan’ın da destek verdiği resimlerle ilgili bilgi alan Halebak, çadırları büyük bir ilgi ile dolaştı.
Çadırda bulunan anı defterine Atatürk ile ilgili düşüncelerini yazan 10 yaşındaki Çağrı Sudenaz Çelikayar, “Atatürk, hayatımda gördüğüm en iyi kişi. Hayatını bize feda etti. O bizim, doğan güneşimiz, masmavi bulutumuz. O’nu çok seviyorum” yazısını yazdı. Ömer MUTLU
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek