Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Kasım 2012, Pazartesi 09:31 tarihinde eklendi. 1964 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Her türlü duvarda Yapıblok

Lüleburgaz’da üretilen, sıva boya gerektirmeyen, ömür boyu bakım gerektirmeyen çok hızlı ve özel duvarlar tasarlayabileceğiniz Yapıblok konusunu, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Şahin ile görüştük.
Her türlü duvarda Yapıblok
Yapıblok nedir?     Yapıblok; her türlü yapının iç ve dış duvar yapımında kullanılan, sıva boya gerektirmeyen taşıyıcı bir yapı elemanıdır. Lüleburgaz, Küçük karıştıran mevkiinde fabrika ortamında blok üretimi için özel geliştirilmiş makinelerle, beş ayrı yüzey ve dört ayrı renkte üretilir. Binalarınızın iç ve cephe duvarlarının yanı sıra bahçe duvarlarınızın oluşumunda çeşitli çözümler sunabilen Yapıblok, mimar, mühendis ve kullanıcılarına zengin ve değişik tasarım imkânları sunar.
 
Yapıblok makina ile üretildiği halde doğal bir malzeme gibi duruyor?                                  Yapıblok fabrika ortamında üretilen bir ürün olmasına rağmen tasarımındaki üstünlük ile görünüm olarak doğal bir malzeme algısı oluşturmakta bu da kullanıcı açısından tercih sebebi olmakda ve kullanıcılar tarafından fazlası ile beğenilmektedir. Öyle ki Yapıblok’un makine ile üretildiğini bazı mimarlarımıza inandırmakta zorlanıyoruz.
 
Yapıblok tipleri ve renklerinden bahseder misiniz?                                                                  Yapıblok’un Dekoratif, Fugalı, Standart, Çizgili, Tırmıklı, çizgili dekoratif ve ara bölmelerle, bahçe duvarlarında kullanılabilen önü arkası aynı olan çift yüzlü gibi yüzey çeşitleri mevcut.                                                         Yapıblokun tiplerinin hepsinin kendine özgü Kırmız, Sarı, Gri, Beyaz gibi renkleri mevcuttur.
 
Yapıblok kullanıcıya nasıl kolaylıklar sağlıyor?
Yapıblok ile oluşturulan duvarınızı donatılı ördüğünüzde taşıyıcı sistemi de kendiliğinden yapmış oluyorsunuz. Böylelikle Yapıblok kullanıldığında ayrıca bir taşıyıcı sisteme gerek kalmıyor. Kalıp kurmak, betonun priz sürecini beklemek gibi bakım maliyeti gibi sorunlarınız giderleriniz ortadan kalkıyor. Yapıblok’un önemli özelliklerinden biri olan sıva ve boya gerektirmediği de gözönünde bulundurulunca yapıya kattığı hız inanılmaz boyutlara ulaşıyor.                                                                                            Bilinmesini isterim ki; YAPIBLOK iç, dış ve bahçe duvar yapımı için gerçekten karlı bir üründür.
 
Hız konusunu biraz açabilir miyiz?
Daha önceden tarafımızca yapılmış yapılar var. 2 katlı yaklaşık 200 m2 inşaat alanına sahip bir evi 13 günde rahatlıkla bitirdik. 1999 yılı depreminden sonra Adapazarı bölgesinde 24 ev’lik yeni bir sokağı arazisi alındığı günden itibaren her şeyi ile birlikte 30 günde tamamladık. 30. Gün içinde insanlar yaşıyordu. “Subor evleri” nin yapılışlarının gün gün gelişmesinin videolarını www.ymprefab.com.tr internet sitemizden büyük bir memnuniyet ve hayretle izleyeceksiniz. Çok kısa süre içerisinde depreme karşı son derece güvenlikli, üstün ses ve ısı yalıtım özellikleri sayesinde ömür boyu yaşam konforu olan bunun yanısıra bakım gideri olmayan fonksiyonel bir eve bu kadar kısa zamanda sahip olmanız sanırım gerekli hızın bir göstergesidir.
Fırat ÇALIŞKAN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek