Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 24 Kasım 2018, Cumartesi 09:36 tarihinde eklendi. 1031 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da konteyner dönemi başladı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirilen törenle ilçede belirlenen noktalara konulacak çöp konteynerlerini tanıttı.
Lüleburgaz’da konteyner dönemi başladı  

Lüleburgaz’da uzun süredir şehrin en büyük sorunu haline gelen çöp toplama sistemi, yerini kenteynere bırakıyor. Lüleburgaz’ın yeni konteynerleri 23 Kasım Cuma günü saat 11.00’da gerçekleştirilen törenle görücüye çıktı.

Gerçekleştirilen tanıtım törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Başkan Yardımcıları Rasim Aslan, Gökhan Kaya Atay, CHP İlçe Başkanı Bülent Metin, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Gürsel Güney, Gençlik Mahallesi Muhtarı Remzi Dik, Sevgi Mahallesi Muhtarı Ali Pehlivan, Yıldız Mahallesi Muhtarı Ümit Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplamda 2 bin 200 adet konteyner olduğu belirtilirken konteynerlerin Hürriyet, Sevgi ve Gençlik Mahalleleri başta olmak üzere belirlenen sırayla yaklaşık 3 ay içerisinde tüm Lüleburgaz’a konulacağı belirtildi.

“3 ay içerisinde 4 farklı tip konteyner yerleştirilecek”

Törende konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, belediye olarak yeni atık toplama ve bertaraf sistemine geçtiklerini belirterek, “Yeni sistemin ilk adımı olarak konteynerlerimizin alımına başladık. Sahada yaptığımız çalışmalar ve elde ettiğimiz verilerin sonucunda, tüm Lüleburgaz’da belirlediğimiz noktalara kademeli olarak yaklaşık 3 ay içerisinde dört farklı tip konteyner yerleştireceğiz.

“Geri dönüşümle ekonomiye katkı sağlayacağız”

Mutfağımızdan çıkan organik atıklar ile; kağıt, karton, cam ve plastik atıklarımızı ayrıştırarak toplayıp, evsel atıklarımızı Kırklareli Katı Atık Bertaraf Tesisine taşıyarak, biyogaz ve sonrasında elektrik enerjisine dönüşümünü sağlayacak, kağıt, karton, cam ve plastik atıklarımızı da geri dönüşüme kazandırıp ekonomiye de katkı sağlayacağız.

“Çöplüğümüzü yeşil alana çevireceğiz”

Bunların sonucunda bence en önemlisi de vahşi çöp depolama alanımızı artık kullanmayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alacağımız onayla şehrimizin içinde kalan çöplük alanımızı da kapatarak rehabilite edip, yeşil alana dönüştüreceğiz. 200 bin m2’lik bu yeşil alanda, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, piknik alanları, spor tesisleri yer alacak. Böylece en önemli sorunlarımızdan birini halletmiş olacağız.

“Organik atıklardan gübre yapacağız”

Önümüzdeki dönemde sıfır atık projesi kapsamında kompos tesisini kurarak, organik atıklarımızdan bahçe gübresi elde edeceğiz ve bunu isteyen vatandaşlarımıza dağıtacağız. Aynı zamanda süreç içerisinde kağıt, karton, cam ve plastik atıklar için uygulayacağımız geri dönüşüm sistemleri ile ödüllendirme yoluyla geri dönüşümü teşvik edeceğiz.

Bunlarla birlikte mevcut olan evsel atık yağ, elektronik atık ve pil toplama sistemlerimizi uygulamaya devam edeceğiz. Bunları da gelen talepler doğrultusunda yaygınlaştıracağız. Her güzel iş gibi bunun da başarılı olabilmesi, hep birlikte sahiplenip işbirliği yapabilmek ile mümkün.

“Çöpleri konteynerin içine atalım”

Bizler Lüleburgaz Belediyesi olarak kurumlaş sorumluluğumuzu yerine getirip üzerimize düşeni en iyi şekilde yaparken, sizlerde doğaya, çevreye ve yaşadığımız kentin sokaklarına duyarlı yurttaşlar olarak, atıklarımızı ayrıştırıp ‘Konteynerlerin’ içine atarsanız, hepimizin gurur duyacağı, örnek bir şehir olacağımıza canı gönülden inanıyorum. Her şeyin sevgi ile başladığı, havası, doğası ve temizliği ile yaşamaktan mutlu olacağı Lüleburgaz’ı yaratacak ve yaşatacağız.” ifadelerinde bulundu.

Başkan Gerenli, konuşmasının ardından Gençlik ve Hürriyet Mahallelerine konulmaya başlanan konteynerlere muhtarlarla birlikte temsili olarak çöp attı.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek