Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Şubat 2019, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 908 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tek rehber Atatürk’tür

Lüleburgaz Belediyesi tarafından temalı yıllar kapsamında belirlenen 2019 yılı Atatürk’ü Anlama, Anlatma ve Gençlik Yılı’nın lansman gecesi 6 Şubat 2019 çarşamba günü Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde(LYFA) gerçekleşti.
Tek rehber Atatürk’tür  

Spiker Gülgün Feyman’ın moderatörlüğünü yaptığı, Tarihçi Sinan Meydan, Gazeteci Kadri Gürsel ve Opera Sanatçısı Zeliha Berksoy’un konuşmacı olarak yer aldığı geceye Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı murat Gerenli, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, LTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, daire müdürleri, Lüleburgaz’a bağlı muhtarlar ve çok sayıda Lüleburgazlı katılım gösterdi.

Katılımın yoğun olduğu gece saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Spiker Gülgün Feyman’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Lüleburgaz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Dilek Çetin Çivi ve Tesisler Müdürü Samet Servet tarafından sunum gerçekleştirildi.

Temalı yıllar kapsamında 2016 yılında hangi gerekçelerle kadın yılı ilan edildiği ve cinsiyet eşitsizliği konusunda farkındalık yaratılmak istendiği belirtildi. Sunum kapsamında 2017 yılında bisiklet yılı ilan edildiği ve bu yıl içerisinde Lüleburgaz’ın bisiklet taksilerle tanıştığı; 2018 yılının ise İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan edildiği, bu yıl kapsamında tasarım inovasyon eğitimleri gerçekleştirildiği belirtildi. Sunumun devamında 2019 Atatürk’ü Anlama, Anlatma ve Gençlik Yılı kapsamında Atatürk’ü anlamak için yapılacaklar, anlatmak için Atatürk’e farklı kültürlerde verilen değeri gösterme, değerlerini hayata geçirme, bilime verdiği değerin anlatılacağı; çalıştaylar, festivaller, kamplar ve kongreler düzenleneceği belirtildi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından 2019 yılı için düzenlenen slogan yarışmasının kazananlarına ödüllerinin takdim edilmesinin ardından Prof.Dr. İlber Ortaylı ve Prof.Dr. Celal Şengör’ün Lüleburgaz halkı için gönderdiği videolu mesajlar izlendi.

Lansman gecesinde daha sonra konuşmasını yapan Opera Sanatçısı Zeliha Berksoy, Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önemi ve tevazu sahibi kişiliğinden bahsetti.

Gazeteci Kadri Gürsel ise devletin Atatürk’ten gittikçe uzaklaştığını belirterek 19 Mayıs 1919’un muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için başlayan bir yolu olduğunu söyledi. Gürsel sözlerine “ Yeniden kaybetmenin eşiğindeyiz. O yüzden Atatürk’ü anlamalıyız. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın tek yolu Atatürk’ü anlamaktan geçer. Yeni bir sanayi devriminin eşiğindeyiz fakat biz bunun hiçbir yerinde değiliz. Tek şansımız Atatürk’ü anlamak ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmaya çalışmaktır” diyerek devam etti.

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise konuşmasında “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti koruyamadık. Bu gerçekle yüzleşmeli ve yeniden yola çıkmalıyız. Cumhuriyet fiili olarak terk edilmiş durumda. Sistem fiilen değişmiş, meşrutiyete dönülmüştür. Türkiye’nin tek çözümü, tek rehberi Atatürk’tür. Kurtarıcı olan Atatürk’ün alışkanlıkları değil; uygarlığı, fikirleridir. Atatürk ışığını söndürmeyelim. Atatürk hiçbir zaman ben dememiş, biz demiştir. Ülkeyi biz kurduk, biz kurtaralım.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ise toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratmak amacıyla 2016 yılını kadın yılı, çevre dostu olması nedeniyle bisiklet kullanımını artırmak amacıyla 2017 yılını bisiklet yılı, 2018 yılını ise inovasyon ve tasarım yılı ilan ettiklerini, Lüleburgaz İnovasyon Merkezi açarak girişimcilere eğitimler verdiklerini belirtti. Başkan Gerenli konuşmasında “ Bu yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesinin 100.yılı. Bu yıl gençliğin Atasını anlama, anlatma ve kendini gelişme ve geliştirme fırsatı bulacağı bir yıl olacak. Laik, bağımsız Türkiye cumhuriyetini kuran, yurtta barış, dünyada barış diyerek barış elçisi ünvanı taşıyan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda çağdaşlık seviyesine ulaşmak için hep birlikte çok çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

Lansman gecesi Başkan Gerenli’nin zeybek oyunu gösterisi ve Lüleburgaz halkının oluşturduğu koronun söylediği şarkının ardından sona erdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek