Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 09 Mart 2019, Cumartesi 09:43 tarihinde eklendi. 951 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlıların 8 Mart coşkusu

Lüleburgazlılar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Lüleburgaz Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen etkinlikler ile coşkuyla kutladılar.
Lüleburgazlıların 8 Mart coşkusu  

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Lüleburgaz’da coşkuyla kutlandı.  Lüleburgaz Belediyesi öncülüğünde organize edilen etkinliklere kamu ve özel sektörden birçok kurum ve kuruluş destek verdi. 

Program, saat 12.30’da Lüleburgaz Zübeyde Hanım Parkı’nda toplanılması ile başladı. Etkinliğe katılan kadınların, kurum ve kuruluş ile katılım sağlayan siyasi parti temsilcilerinin Zübeyde Ana Büstüne çiçek sunumunun ve konuşmaların ardından Yeni Tören Alanında bulunan Atatürk heykeline çelenk sunumu gerçekleşti. Çalışma hakkı mücadelesi verirken yaşamını yitiren kadınlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Kongre Meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. Yüzlerce kadın davul ve zurnalar eşliğinde Kongre Meydanı’na yürüdüler. Kongre Meydanı’nda Çiğdem Özyürek’in 8 Mart ile ilgili okuduğu şiirinin ardından İsmet Altay Süpürgeci basın açıklaması gerçekleştirdi.

İsmet Altay Süpürgeci’nin okuduğu basın açıklamasında “ Biz kadınlar, yüzyıllardır kapitalizme ve kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğine karşı mücadele ediyoruz. Mücadelemizin bugün geldiği yer, haklarımızı alana kadar alanlarda olma kararlığımız, 158 yıl önce Ney Yorklu dokuma işçisi kadınların yaşamları pahasına başlattığı isyanın bir mirasıdır. Biz bu mirası evlerde, iş yerlerimizde ve sokaklarda büyüterek sürdürüyoruz. 8 Mart’ta alanlardayız. Yüz elli yılı aşkın süredir verdiğimiz mücadeleyle kazandığımız haklarımızı gasp etmeye çalışanlara karşı, kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak için kadına yönelik şiddet karşısında sizin erkek dayanışması ile kadınları görmezden gelen ‘erkek adaletiniz batsın’ demek için,

Eşitiz-Biz varız demek için alanlardayız, onlar eşit değilsiniz dedikçe kadınlar öldürülüyor. Yaşamımızdan elinizi çekin. Eşitiz, biz varız. Söz bizim, karar bizim. Eşitiz, biz varız. “ ifadelerine yer verildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek