Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 24 Kasım 2012, Cumartesi 09:38 tarihinde eklendi. 1161 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

155’i aramaktan korkmayın

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş “Bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz. Mahallenizdeki gözümüz kulağımız olun. Şüpheli olayları, araçları 155’i arayarak bizlere bildirin ki sizlere daha iyi hızlı hizmet edelim. Bizler ulaşılmaz bir teşkilat değil, sizlerin ayağına hizmet getiren bir teşkilat olabilmek için canla başla çalışıyoruz. Bizler atanmış insanlarız, bugün varız ama yarın yokuz. Sizlerse Lüleburgaz’ın sahipleri olarak hep buradasınız” dedi.
155’i aramaktan korkmayın
 
Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce Yıldırım Mahallesi sakinlerine yönelik düzenlenen Huzur Toplantısı, 23 Kasım Cuma günü saat 13:30’da Rumeli Kıraathanesi’nde yapıldı.
Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Yıldırım Mahallesi Muhtarı Hasan Kamacı, 80. Yıl Ortaokulu Müdürü Ahmet Kozuk ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Toplantı öncesinde 80. Yıl Ortaokulu Öğrenci Meclisi Başkanı Sevilay Öztürk, okulundaki öğrenci arkadaşları adına Emniyet Müdürü Karakuş’a bir buket çiçek takdim etti. Öztürk “ Öğrenci arkadaşlarım adına sizleri çalışmalarınız için kutluyorum. Sizlerin sayesinde güven içinde okulumuza gidip geliyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Aldığı bu güzel çiçek ve öğrencilerin söyledikleri karşısında duygulandığını ve sonsuz mutluluk duyduğunu belirten Karakuş “ sizlerden bu güzel sözleri duymak inanın dünyalara bedel. Bende sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra kısaca kendini tanıtın Karakuş, mahalleliye seslenerek “ Bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz. Mahallenizdeki gözümüz kulağımız olun. Şüpheli olayları, araçları 155’i arayarak bizlere bildirin ki sizlere daha iyi hızlı hizmet edelim. Bizler ulaşılmaz bir teşkilat değil, sizlerin ayağına hizmet getiren bir teşkilat olabilmek için canla başla çalışıyoruz. Bizler atanmış insanlarız, bugün varız ama yarın yokuz. Sizlerse Lüleburgaz’ın sahipleri olarak hep buradasınız” dedi.
Ortak şikayet; At arabaları ve hırsızlık
Daha sonra mahallelilerin varsa şikâyetlerini hiç sıkılmadan anlatmalarını istedi. Bazı vatandaşlar, özellikle geceleri at arabalarıyla gezip hırsızlık yapan şahıslardan şikayetçi olduklarını ve bu at arabalarının kaldırılmasını istediklerini ifade ettiler. Karakuş ise “ Bizim yetki alanımız asayiş ve emniyettir. Bu farklı bir sorundur. Kırklareli ve Hayrabolu’da at arabaları kaldırıldı. Belki ileride burada da olabilir. Ayrıca bu at arabaları ile hırsızlık olaylarını biz çok iyi biliyoruz ve gerekeni yapıyoruz. Sizlerden tek ricamız Lüleburgaz için bizlere yardımcı olun” dedi.
“Set boyundaki sarhoşlardan şikâyetçiyiz”
Bazı vatandaşlar da set boyunda geceleri sarhoşların içki içtiklerini ve hatta üzerlerine şişe bile attıklarını ifade edip şikâyetçi oldular.
Mahalleye takılan kameralar sayesinde de mahallenin daha güvenli hale getirildiğini belirten Karakuş “ Set boyunda yaşanan olayları da takip ediyoruz. Bu gibi durumlarda bizleri hemen arayın gerekeni yaparız. Siz rahat olun ve 155’i arayın. Kimse kimseyi rahatsız edemez. Bu arada apartman kapılarını açık bırakmayın. Değerli eşyalarınızı kilit altında tutun. Çünkü kanuna göre açıkta bulunan eşyaların ve kilit altındakilerin çalınmasının cezaları çok farklı” dedi.
Bir vatandaşın ise çarşıda yolumuzu kesip zorla para alıyorlar demesi üzerine Karakuş “ Bunu bize bildirdiniz mi? Diye sordu. Sonra da eğer siz bunu bize bildirseniz, inanın ki o kişiler daha parayı cebine koymadan bizler onu yakalar ve parayı alırdık. Ama bildirmezseniz tabi ki olmaz” dedi.
Yeşil Dalga Uygulaması
Yeşil dalga uygulaması hakkında da bilgi veren Karakuş “ Şu an uygulanan Yeşil Dalga uygulaması ile terminaldeki ışıklardan yeşil ışıkta geçip 50 km hızınızı korursanız tüm ışıklarda yeşile denk geliyorsunuz” dedi.
Telefon dolandırıcıları konusunda da uyarılarda bulunan Karakuş “ Polis kimseden kontur, para istemez. Sizlerden böyle taleplerde bulunan kişilere itibar etmeyin ve uyanık olun” dedi.
Gökhan KAN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek