Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 28 Mart 2019, Perşembe 09:28 tarihinde eklendi. 1602 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekli Sen “Kaynak yok diyene oy yok”

DİSK’e bağlı Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi tarafından 27 Mart Çarşamba günü saat 13.30’da Sendika binasında yaptığı açıklamada “Emekliye ve EYT’liye kaynak yok diyenlere oy yok” dedi.
Emekli Sen “Kaynak yok diyene oy yok”  

Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Kemal Andoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta ve Temel Tüketim Maddelerine art arda yapılan zamların, çarşıda pazarda yol açtığı fiyat artışlarının, geçim derdine düşmüş olan halkımızın, özellikle de emeklinin üzerinde yarattığı tahribat, gittikçe artmaktadır.       

Enflasyondaki büyük artış, gençler arasında boşanmalar, işsizlik, işten atılmalar, kredi borçları, normal faturaları ödeyememe, sonucunda da elektriğin, doğalgazın kesilmesine kadar varmakta ve bu da aile içi huzursuzluklara sebebiyet vermektedir.

Yıllardan beri söylüyoruz, emekli maaş artışlarının enflasyona endekslenmesi, büyümeden pay verilmemesi;  emekli maaşlarının erimesine yol açmaktadır. Daha yeni yıla girerken vergi oranları artırıldı ve dolayısıyla, iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Böylece emekli ile çalışana verilen maaş artışı daha ceplerine girmeden geri alındı. Ancak iş bu kadarla kalmadı, zamlar durmuyor ve emekliyi, emekçiyi, işsizi, esnafı, memuru, çiftçiyi, EYT’lileri bu ezici sisteme karşı koruyacak önlemler ise bir türlü alınmıyor.

Her basın açıklamamızda söylüyoruz, AKP’de dâhil, bu ülkede iktidarların yıllardır uyguladıkları, emek karşıtı ekonomik ve sosyal politikalar, içinde milyonlarca emeklinin de bulunduğu tüm halkı sefalete sürüklemiş bulunuyor. Ve maalesef bu politikalar değişmeden devam ediyor. 

Emekliyi hiçe sayan politikalara karşı çıkmak ve yaklaşan seçimlerde, emekliyi yok sayanlara, emekliye, EYT’liye kaynak yok diyenlere ‘biz emeklilerden de size oy yok’ demenin zamanıdır.

Yukarıda saydığımız sıkıntılara çözüm üretememe ve karşı koyamamamızın en büyük nedeni ise, ezilen ve sömürülen halk kitlelerinin yeterince örgütlü bir yapıya sahip olmamaları ya da örgütlü bulundukları yapıların sorunlara yeterince sahip çıkmamasından, seslerini yeterince duyurmamalarından dolayıdır. Bu eksiklik emeklilerimizde de vardır.

İşte bugün burada toplanmamızın sebebi, yeterince örgütlü olmayan ve sesini yeterince duyuramayan, ancak haklı ve meşru taleplerini yasal yoldan arayabilecekleri kurum olan Sendikamızda örgütlenip sesimize ses, gücümüze güç olmaya davet etmektir.

Bilindiği üzere 25 Şubat’ta yeniden kurulan Emekliler sendikamızın (EMEKLİ-SEN) Lüleburgaz Şubesi’de Şube başkanlığına Kemal Andoğlu, Şube Sekreterliğine Aysel Tan, Şube Mali Sekreterliğine Yaşar Varol, Örgütlenme Sekreterliğine İbrahim Koser, Üyeliğe Avni Berberoğulları, Üyeliğe Fuat Variş, Üyeliğe Bülent Kır şeklinde yeniden kuruldu.

Ve yeni Emekli-sen Lüleburgaz Şubesi olarak, emeklinin yasal, örgütlü, kararlı bir gücü olarak çalışmalarımıza ara vermeden, bugün burada yeni üye yapma ve üye yenileme kampanyasını başlattık. Tüm emeklilerimizi, sorunlarımıza birlikte çözüm üretmek, çözüm aramak ve sesimizi daha fazla duyurmak için sendikamıza üye olmak üzere sendikamıza bekliyoruz. Özgürlük ve Demokrasi Mücadelesinde Emekli Olunmaz.”

Basın açıklamasının ardından DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şubesi Eski Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Arda, Emekli Sen’e üye oldu. Daha sonra ise Emekli Sen Üyeleri, Silivri’nin Çanta Beldesi’nde direnişte olan Kale Kayış işçilerine destek ziyaretine gittiler.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek