Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 03 Nisan 2019, Çarşamba 09:17 tarihinde eklendi. 1124 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Müftülük açılışına katıldı

Lüleburgaz İlçe Müftülük Binası’nın açılış töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Müftülük açılışına katıldı  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Lüleburgaz Müftülük Binası 2 Nisan Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilen törenle açıldı. Törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanında Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, daire müdürleri, müftülük personelleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören İmam Hatip Abdüssamet Himmet tarafından Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Sonrasında ise konuşmalara geçildi. İlk olarak Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş konuştu.

Demirtaş konuşmasında “Kadim medeniyetimizin ilk eserlerini içinde barındıran tarihi Kırklareli medeniyet kurucu bir şehir olarak bu güzel coğrafyada Arzı Endam ediyor. Medeniyet kurucu diyorum zira bu akşam miraç kandili programını idrak edeceğimiz Hızırbey Camii 1383 tarihlidir. Bu Cami kabin medeniyetimizin ilk eserleri arasında yer almaktadır. Elhamdülillah değerli din gönüllüsü hocalarımız ve hizmet birimlerindeki personelimiz ile birlikte büyük bir gayret içerisinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Değerli Başkanım, ilimizdeki diyanet hizmetlerinde Sayın Valimiz başta olmak üzere hayırseverlerin değerli desteğini hep arkamızda görüyoruz. Sayın Valimiz gerçekten çok büyük hizmet ve destek veriyor. İlimizde 40 yataklı ve tam donanımlı Şefik Kadriye Kur’an kursumuzun birimimize kazandırılması, ilimizde 4 6 yaş grubu Kur’an kursunun Sayın Valimiz ile beraber 12’den 46’ya kadar çıkarılması, Lüleburgaz ilçemizde 3 dini tesis alanı belediyemizle birlikte iş birliği içerisinde müftülüğümüze tahsisi olmuştur. İnşallah bu ara okullarda da değerler eğitimi verilecektir.” dedi.

İl Müftüsü Demirtaş’ın ardından konuşan Minsolmaz, “Buradan herkesin sağlıklı hizmet alması çok önemli bir konu. Müftülük Binamız, Diyanet İşleri Başkanlığımızda ve Devletimizin himayesinde olması ne kadar anlamlı olduğunu yaşadığımız 15 Temmuz ve 10 Ocak’taki süreçlerde bize gösterdi. Burası Kocasinan Mahallemiz, eski müftülük binamızın olduğu yer. Belediye destek verdi, Sayın Kaymakamı’mız destek verdi ve Müftülük binamız yapıldı. Vakıf ve Derneğimizin çabası çok fazladır. Ama önemli olan tabii ki buradaki eğitimdir. Sayın Valimize de teşekkür ediyorum. Buradaki değerler eğitimi çok ehemmiyet arz ediyor. Trakya’nın kendisine has bir yapısı var. Sayın Başkanım bunu çok iyi bilir, hanımefendi hemşerimiz, Pınarhisar Poyralı’dan dolayısıyla birbirimizin yaşam tarzına sonuna kadar saygı duyarız.” ifadelerinde bulundu.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Emin Halebak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Bilgin, Eski Başkan Halebak’ın kendilerine cami için yer tahsis etmediğini belirterek “Bundan önceki başkanımız kendisi duysun açık söylüyorum. Ne Cami yeri tahsis etmiş ne de bir caminin yapılmasına izin vermemiştir. Ancak seçimde bittiği için çok rahat konuşuyorum. Ben Lüleburgaz Belediye Başkanını hem şahsım hem devletim hem bilim adına kendisine şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Ve bundan sonra devlet olarak da buna asla ve asla müsaade etmeyeceğim belirtmek istiyorum. Devletin, Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç olmadığını ve milletin kanunlarla, devletin kurallarıyla yönetildiğini bütün belediye başkanları, bütün yöneticiler, Kaymakamlar, valiler, müftüler bunların hepsini bilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bundan sonra yeni eğitim alanında diğer alanlarda başta ben olmak üzere ile din görevlileri kendi görev alanlarında düşen görevleri yapacaklar. O zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti yani Lüleburgaz, Kırklareli çok daha büyük yerlere gelecek.” dedi.

Vali Bilgin, konuşmasının devamında Değerler Eğitimi anlamında Türkiye birincisi olmak istediklerini belirterek, “Burada 8 olan Değerler Eğitiminde ara dönemde yani okulların açık olmadığı dönemde 46’ya çıkarttık. Bu halkın değerlerine, maneviyatına ne kadar saygılı olduğunu gösteriyor. Buradan Kırklareli Valisi olarak söylüyorum müftülüğün parasal en ufak bir sorunu olmayacak. Değerler eğitimiyle ilgili her türlü desteği vermeye hazırız. Burada biz Türkiye birincisi olmak için elimizden gelen gayretin üzerinde çaba sarf edeceğiz. Biz değerlerle yüklenip, çocuklarımızı değerler eğitimiyle donatıp bu yönümüz her yönüyle türkiyemizde örnek bir il olacak ve bu manada da Türkiye’deki diğer illerde bizleri örnek alalak onlarda bizden esinlenerek bu sayıları arttıracaklardır.” diye konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş “Damat olduğum Kırklareli'nde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Kırklarelili kardeşlerimi çok iyi tanıyorum. Türkiye'de 1001 Müftülüğümüzden birisinin açılışını yapıyoruz. Elhamdülillah 1001 Müftülük, esasında Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam'ın Medine’yi Münevvere de hicretten sonra ilk iş olarak yaptığı Mescidi Nebevi'nin bir şubesidir. Çünkü Allah Resulü Efendimiz Diyanet İşlerini Mescidi Nebevi’den yönettiği gibi bugün Müftülüklerimiz Diyanet İşlerinden yönetiyor. Müftülükler onun için çok önemli, çünkü tarihe baktığımız zaman çok eskiye gitmeye gerek yok. Kurtuluş Savaşı'nda sarıklı mücahitler dediğimiz müftülerimiz, komutanlarımız ile birlikte omuz omuza mücadele etmişler, Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak noktasında her karış toprağında müftülerimizin gayretini görüyoruz. Hem bu mücadelede hem de İslam'ın insanlarımızın gönlünde yer etmesinde, onların temel dini bilgileri öğrenmelerinde, gençlerimize çocuklarımıza sahip çıkmalarında, manevi rehberlik yapmaları noktasında bütün insanlarımıza emeği gerçekten çok önemlidir. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde buyuruyor ki üç insanın amel defteri ölse de kapanmaz. Bunlardan birisi ilminden istifade edilen ilim adamı, âlimler. Onlar ölse de amel defterlerine sevap yazılmaya devam eder. İkincisi iyi evlat yetiştiren anne babalar. Üçüncüsü de sadakayı cariye sahibi yani hayır hasenat yolunda dünyada bir şeyler yapmış bırakmış insanlardır. Okuldur, köprüdür, camidir, müftülüktür yani İnsanlık adına hizmet edecek müesseseler işte bugün amel defterinin kapanmamasına vesile olacak bu büyük eseri bize hediye edenler için buradayız Cenabı Hak onlardan razı olsun.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve protokol daha sonra Sokollu Mehmet Paşa Camii’ni gezerek Cami hakkında Cami İmamı Ahmet Bostancı’dan bilgi aldı. Erbaş, Cami ziyaretinin ardından TPAO’ya da geçti. Sonrasında ise Kırklareli’nde Miraç Kandili dolayısıyla yapılacak programa katılmak üzere Lüleburgaz’dan ayrıldı.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek