Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 29 Kasım 2012, Perşembe 16:28 tarihinde eklendi. 1768 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sanayi üçlüsünün merkezi: LÜLEBURGAZ

Trakya Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinde yaptığı tanıtımlarda Lüleburgaz’a da yer verdi.
Sanayi üçlüsünün merkezi: LÜLEBURGAZ
Yapılan tanıtımda Lüleburgaz, D-100 Karayolu üzerindeki yoğun sanayi bölgesinin Trakya'daki son önemli noktasını oluşturduğuna dikkat çekildi.
Tanıtımda, Çoğunluğu İstanbul merkezli olan şirketlerin üretim yerlerinin bulunduğu, önemli ilaç firmalarının üretim yaptığı ve çalışanların büyük kısmının sanayide istihdam edildiği, sanayi üretimi yoğun olan bir yerleşim yeridir. Göreceli olarak daha gelişmiş olan sosyal hayatı, alışveriş merkezleri ve iş imkânları ile civar bölgelerdeki halkın da Lüleburgaz'a göç etmelerine neden olmaktadır. Lüleburgaz için Kırklareli merkezden sonra, ilin ikinci merkezi olduğu rahatlıkla söylenebilir.
Lüleburgaz’ın, yoğun sanayiye sahip olması nedeni ile nüfusunun büyük kısmı sanayide çalışan işçilerden oluştuğu belirten açıklamada, Anadolu'nun farklı bölgelerinden insanların yaşadığı bir yer olması nedeni ile de kozmopolit bir yapıya sahip olduğu ifade edildi.
Trakya içinden bölgeye gelen işçilerin büyük bir kısmı ise tarımdan geçimini sağlamakta, güçlük çeken ve yakın olan bu sanayi bölgesine servislerle taşınan insanlardır. Servis araçlarının geçtiği vakitlerde yoğun bir trafik yaşandığına da dikkat çekildi.
Trakya Kalkınma Ajansı’nın yaptığı tanıtımda, Lüleburgazspor bölgedeki en başarılı spor takımlarından birisi olarak gösterildi. Futbolun en önemli spor aktivitesi olduğu Türkiye'de, Lüleburgazspor bölge takımları arasında en üst ligde oynamaya hak kazanmış takımdır.
Lüleburgaz'ın gelişimi, hali hazırda sahip olduğu merkez yerleşim ve sanayi bölgesi olması özelliklerinin geliştirilmesi ile ivme kazanacaktır. Şehir altyapısının ve kentlilik kültürünün oluşturulmasına ve devam ettirilmesine bağlıdır. Ömer MUTLU
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek