Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 03 Aralık 2012, Pazartesi 09:31 tarihinde eklendi. 1723 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya sele teslim

Lüleburgaz’da geçtiğimiz Cuma günüden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar başta Lüleburgaz olmak üzere Kırklareli çevresinde hayatı olumsuz olarak etkiledi. Şiddetli sağanak yağışların ardından Yıldırım Mahallesi Küme Evler Mevkii Ceylanlar Un Fabrikası karşısındaki alanda bulunan evlerin bahçesini su bastı.
Trakya sele teslim
 Lüleburgaz’da geçtiğimiz Cuma günüden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar başta Lüleburgaz olmak üzere Kırklareli çevresinde hayatı olumsuz olarak etkiledi.
Şiddetli sağanak yağışların ardından Yıldırım Mahallesi Küme Evler Mevkii Ceylanlar Un Fabrikası karşısındaki alanda bulunan evlerin bahçesini su bastı.
 
Bahçelerini su basan vatandaşlar, 30 Kasım Cuma gecesi belediye Fen İşleri ekiplerinin kepçeler ile set oluşturduklarını, daha önceden de köprü kenarındaki çalışmalar ile de tüm gözlerin açıldığını belirterek bu sayede olası bir facianın önlendiğini söylediler.
 Taş Köprü mevkiinde de DSİ tarafından yapılan genişletme çalışmaları sayesinde su taşkınları bir nebze önlenirken evlerinin bahçesi su dolan mahalle sakinleri dere kenarındaki yola mıcır veya malzeme dökülmesini istediler.
 
Kırklareli’de metrekareye 82 kilogram yağış düştü
Kırklareli'de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. 
Kentte etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar mahsur kaldı. 
İstasyon Mahallesi İstasyon Altı Caddesi'ndeki 3 iş yerini su bastı. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ulaşımın aksamaması için trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda önlem alarak, sürücüleri uyardı. 
Belediye ve itfaiye ekipleri ise cadde ve sokaklarda su birikintilerini önlemek için rögarları temizledi. 
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 24 saatte metrekareye 82 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağışın 4 Aralık Salı gününe kadar etkili olacağını bildirdi. 
     
Lüleburgaz'da 25 evi su bastı- 
Öte yandan, Lüleburgaz'a bağlı Ceylanköy ve Hamzabey köylerindeki 25 evi su bastı. 
Ceylanköy muhtarı Hasan Akarsu, yaptığı açıklamada, sağanak nedeniyle köylerinde 23 evi su bastığını söyledi. 
Kırklareli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin evlerdeki suyu tahliye ettiğini ifade eden Akarsu, yağışın halen devam ettiğini kaydetti. 
Hamzabey köyü muhtarı Hayri Boyacıoğlu da köylerindeki 2 evi su bastığını bildirdi. 
Lüleburgaz Kaymakamı Cemallettin Yılmaz köylerde incelemelerde bulundu.
Lüleburgaz Deresi’nin su seviyesinde aşırı yağışlardan dolayı yükselme yaşandığı gözlendi.  
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek