NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 22 Haziran 2019, Cumartesi 09:26 tarihinde eklendi. 7667 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Camilerden çocuk sesleri yankılanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Kırklareli'nde büyük ilgi gördü.
Camilerden çocuk sesleri yankılanıyor  

Osmanlı'nın Trakya'daki İlk Mirası olan Hızırbey Camisinde düzenlenen törenle kurslar başlarken, binlerce çocuk yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim öğrenecek.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim her yaşta önemli olduğunu söyledi.

İnsanın ruh dünyasınında zengin olması gerektiğini ifade eden Bilgin, "Çocuklarımızın özellikle 4-6 yaştan başlamak üzere dini öğrenmeleri, hakkı, adaleti öğrenmeleri insanın değerleri hırs etmesi ve yaşamında en üst noktada bunu ruh dünyasına yerleştirmesi aslında bugün dünyada yaşanan bütün zülüm ve zalimlikleri de ortadan kaldıran en önemli merhaledir" dedi.

"Hayırlı evlat, hayırlı eserler, hayırlı işler, insanlara sağladığınız faydalardır" diyen Vali Bilgin, şöyle devam etti:

"Ana tema insanlara faydalı olmak, insanlara faydalı olan aslında insanların en hayırlısıdır. Gençlerimizi, kardeşlerimizi, çocuklarımızı her yönüyle hem Kur'an-ı Kerim,  alfabe eğitimi, bunun da ilerisinde ahlak eğitimi dini değerler eğitimi konusunda en üst seviyede eğitip topluma hazırlamamız gerekiyor."

Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise kurslar hakkında bilgiler vererek, bu yıl 7 bin öğrencinin eğitimlere katıldığını ifade etti.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek