Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Temmuz 2019, Cuma 09:33 tarihinde eklendi. 1292 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3 ayda 217 köpek kısırlaştırıldı

Lüleburgaz Belediyesi Veterinerlik Birim Sorumlusu Anıl Ergin, 3 ayda 217 köpeği kısırlaştırdıklarını ve hedeflerinin 6 ay içerisinde kısırlaştırılmamış köpek kalmayacağını belirtti.
3 ayda 217 köpek kısırlaştırıldı  

Veterinerlik Birim Sorumlusu Anıl Ergin, gazetemize yaptığı açıklamada “Nisan, Mayıs ve Haziran ayı olmak üzere 3 ayda toplam 217 sokak hayvanının kısırlaştırılması gerçekleştirildi. 244 sokak hayvana kuduz aşısı yapıldı. 28 adet hayvanda sahiplendirildi. Bu 217 kısırlaştırılan hayvanın 116 tanesi dişi, 101 tanesi ise erkektir. Lüleburgaz’da yaklaşık 1500 adet kısırlaştırılmamış köpek olduğunu tahmin ediyoruz. Çevre yerleşim yerlerinden atılma olmadığı takdirde Lüleburgaz’da 6 ay içerisinde kısırlaşmamış köpek bırakmayacağız. Şuanda en çok şikâyet alan müdürlükler sıralamasında 2.’yiz. Amacımız vatandaşlarımızın bu şikâyetlerini azaltmak.

“Acil müdahale sürelerini 1,5 saatten 20 dakikaya düşürdük”

Geçen seneye göre çalışan kapasitemizi 3 aylık dönemde arttırdık ve 2 katına çıkarttık. Eskiden 1 veterinerimiz vardı. 2’ye çıkarttık. Geçen yıl köpek kısırlaştırma, yakalama işinde 3 arkadaş çalışıyordu. Şuanda 7 kişiye çıkarttık. Tek aracımız vardı ve acil müdahalelere yetersiz kalıyordu. 2’ye çıkarttık ve aynı anda iki farklı yere yetişebiliyoruz. Ayrıca araç sayımızın artmasıyla acil müdahalelere eskiden ortalama 1 ile 1,5 saatte gidebilirken, şuanda bunu 20 dakikaya kadar düşürmüş bulunmaktayız.

“2 ton su, 210 litre artık yemek veriyoruz”

Her gün eski çöplük alanda besleme yapılıyor. 2 tona yakın su konuluyor. Civardan topladığımız yiyecek artıklarıyla yaklaşık 210 litreye yakın artık yemek veriyoruz. Bu yemekleri çevre esnaf, fabrika ve hastane gibi yerlerden temin ediyoruz. Bazı hayvan severlerde mama getiriyor. Bu mamaları da eski çöplük alanda bulunan hayvanlara götürüyoruz. Ayrıca eski çöplük alanda 24 saat nöbet tutan güvenlik görevlileri var. Bu güvenlik görevlileri giriş ve çıkışları kontrol ediyor. Gelen araçların plakasını alıyor. Bunların kaydını tutuyor. Bu şekilde hayvanlara fazla besleme yapılmasını önlüyoruz ve hayvanların aç kalmasını da bu şekilde engellemiş oluyoruz.

“Köpek sorununun sıfırlanması söz konusu değil”

Köpek sorununun tamamen sıfırlanması, ortadan kalkması söz konusu değil. İyileşme sağlamaya çalışıyoruz. Burada eksik olan şey diğer ilçelerde veterinerlik hizmetlerinin bulunmaması. 161 tane köy var bu şekilde, bu köylerde herhangi bir çalışma yok. 12 Belde var, 7 tane ilçe var. Sadece Lüleburgaz’da ve İlde var kısırlaştırma birimi. Benim şahsi fikrim bir mali idare birliği kurulabilir. Köylerden, kasabalardan, ilçelerden belirli bir miktar aidat toplanır. Bu birlik Kırklareli içerisindeki tüm sokak hayvanlarını kısırlaştırılması için el ele çalışılabilir. Yeterli olur mu, olmaz. Çünkü sahipli hayvanlar kontrolsüz şekilde yavrulatılıyor. Bakamayınca yavrular atılıyor. Bununla tek bir belediyenin ne kadar bütçe ayırırsa ayırsın bununla baş etme şansı yok.

Bunların dışında sinek ilaçlama çalışmaları devam ediyor. 50 vatandaşımızın sinek şikâyetine müdahale ettik. Larva yuvalarını ilaçladık. Başta Belediye Binası olmak üzere Belediyenin 14 tesisinde kemirgenler için ilaçlama yapıyoruz.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek