Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 11 Aralık 2012, Salı 09:37 tarihinde eklendi. 1337 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Mayalara inanmıyor

Son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan, basında ve internet ortamında sıkça çıkan haberlerde yer alan Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopacağı konusunu bazı Lüleburgazlılarla konuşup görüşlerini aldık.
Lüleburgaz Mayalara inanmıyor
Mayalar konusunda pek bilgileri olmadığını belirten vatandaşlarımızın ortak fikri ise “ Bizler Mayalara göre değil kitabımıza göre yaşarız” oldu.
İşte Lüleburgazlı vatandaşların Maya Efsanesi ve 21 Aralık 2012 tarihi ile ilgili düşünceleri;
 
“ Servet gol attı diye dünya mı batar?”
Erdem Kılıç (Kılıçlar Temizlik Firma Sahibi)
Maya Takvimi ve 21 Aralık senaryolarına inanmadığını belirten işadamı Erdem Kılıç “ Servet gol attı diye dünya batacak” diyenler bile var. Ben bu safsatalar inanmıyorum. Allah Büyüktür ve O’ndan başka kimse kıyamet gününü bilemez”.
 
Sezgin Aykutlu (Charizma Erkek Kuaförü Sahibi)
“ Mayala değil Kitabımıza inanırım”
21 Aralıktan sonra insanların bilime daha fazla yöneleceğini düşünen Aykutlu “ Ben bu takvime falan inanmıyorum, aksine insanlığın bundan sonra çağ atlayacağını ve bilim ve teknolojide daha da ileriye gideceklerine inanıyorum. Ben Mayalar değil, Kitabımıza inanırım” dedi.
 
Erdal Dönmez (Çınar Kırtasiye Sahibi)
“ Şirincelilerin söylentisi olmasın”
Çınar Kırtasiye’nin sahibi Erdal Dönmez de 21 Aralık söylemlerine inanmadığını belirterek “ bence bunlar aslı astarı olmayan söylentilerdir. Hatta İzmir’in Şirince Köyü halkının çıkardığı söylentiler bile olabilir. Göktaşı dünyaya çarpacak, kıyamet kopacak ama Şirince Köyü’ne bir şey olmayacakmış” diyerek gülümsedi.
 
Nurullah Polat ( İşadamı)
“ 21. Yüzyılda böyle hurafelere inanmak akıl işi değil”
İnsanların doğrudan ziyade batıl inançlara olan merakları yüzünden Maya Takvimi ile karşı karşıya kalındığını belirten İşadamı Nurullah Polat “ Bizler Maya Takvimine göre değil Allah’ın takdirine göre inanan ve yaşayan insanlarız. Allah’tan başka kimse Gaybı bilemez. Kıyamet Günü’nün kesin alametleri kitabımız Kuranı Kerim’de yazılıdır ve 3 Gün güneş doğmayacak ve sonrasında batıdan doğacaktır denilmektedir. Kitabımız dururken 21. Yüzyılda böyle hurafelere inanmak akıl işi değildir” dedi.
Gökhan KAN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek