Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 07 Ekim 2019, Pazartesi 09:16 tarihinde eklendi. 1097 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Lüleburgaz Kent Konseyi, 4 Ekim 2019 Cuma günü Aşkiye Neşet Çal Salonunda Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştirdi.
Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti  

Gerçekleşen genel kurula halkın ilgisi yoğun oldu. Siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve Lüleburgaz halkı toplantıya katılım sağladı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Olağan Genel Kurul, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç’in konuşmasıyla devam etti. Toplantıda gündem maddeleri ve Kent Konseyi’nin Lüleburgaz için gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler görüşüldü.

Gerçekleşen toplantıda Lüleburgaz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Lüleburgaz’da halkın sorunlarına çözüm üretmek amacıyla mahalle meclisleri kurulması ve temel ilk yardım eğitim verilmesi konusunda yetki aldı.

Genel kurula katılan bir grup Kent Konseyi bünyesinde bulunan kültür, sanat ve tarih çalışma grubuna katılmak istediğini belirtirken MHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı İlkay Mergen İbiş te söz alarak doğal afetlerle ve depremle mücadele konusunda bir çalışma grubu kurulmasını önerdi. İlkay Mergen İbiş’in önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç “Toplumumuzun her kesimini Yunus'un sevgisi, Mevlananın hoşgörüsü ile kucaklıyoruz.  Söylem değil eylem peşindeyiz içi boş süslü sözler yerine etkin ve verimli hareket etme yetkinliğimizi kullanmak istiyoruz, işte bunun için konseyimiz bir çalışma platformudur.

Tüm vatandaşlarımızın kendini ifade edebileceği bir çatı, bir şemsiyedir. Burası siyaset ve menfaat çatışmalarının yeri değil, herkesin fikirlerini düşüncelerini şikayetlerini dile getirebildiği, projelerini geliştirebildiği bir platformdur.

Çünkü hiçbirimizin aklı hepimizin aklından üstün değildır. Demokrasi çıtasının yükseltilmesi için Kent konseyleri önemlidir, Kent konseylerinin iyi çalışması demek demokrasinin iyi işlemesi demektir. Ancak unutmayalım ki talimat veren ya da talimat alan bir organ değildir.

Ortak aklın onayından geçen projelerin hayata geçmesi için yasaların öngördüğü tüm yolları kullanacağımız ve bu alandaki paydaşları gerekirse zorlayacağımız kesinlikle bilinmelidir.

Çünkü biz bu kentin ortak aklı ve vicdanıyız bizi bir araya getiren güçlü bağ ülkemize ve kentimize olan sevgimizdir.  Bu noktada kent konseyimizin mahalle örgütlenmelerinin önünü açabilmek adına genel kurulun onayı ile yürütme kurulumuz gerekli hazırlıklara başlayacak, kentin sorunlarının dile getirildiği bir platform olma yolunda önemli bir adım atılacaktır. Hemşehrilik bilinciyle kent halkına yönelik çeşitli etkinlik ve projelerle kent konseyi meclis ve çalışma grupları aktif rol üstlenecektir.

Tüm Sözlerimin ışığında bir kez daha belirtmek isterim ki yaşamaktan mutlu olduğumuz kentin bir parçası olarak, vatandaşlık görevimizi yerine getirmek ,yerel demokrasiyi güçlendirmek adına kent konseyi bağımsız ve sivil bakış açısını benimsemiş bir şekilde yoluna devam edecektir.

Kent yararına yapılacak her işte lütfen ortak aklın ve Vicdanınızın sesine kulak verin” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek