Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 02 Kasım 2019, Cumartesi 09:35 tarihinde eklendi. 672 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yılın ses getiren sinema eserleri Lüleburgazlılarla buluşuyor

Kentimizi nitelikli sinema eserleriyle buluşturan Lüleburgaz Sinema Topluluğu’nun Kasım ayı sinema gösterim programı belli oldu.
Yılın ses getiren sinema eserleri Lüleburgazlılarla buluşuyor  

Lüleburgaz Sinema Topluluğu tarafından Kasım ayında yıl boyunca festivallerde öne çıkan ve çok konuşulan dört film gösterime girecek.

6 Kasım 2019 çarşamba günü Gürcü asıllı İsveçli yönetmen Levan Akın’in dünya prömiyerini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gerçekleştirdiği son filmi ‘And Then We Danced’ gösterime girecek.

İsveç’in Oscar adayı olan film 2019 Odessa Büyük Ödül, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve 25. Saraybosna Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

13 Kasım’da 2019 Cannes Film Festivali'nde büyük ödülü kazanarak Altın Palmiye kazanan, ilk Kore filmi ünvanı taşıyan, Bong Joon-ho’nun son filmi Parasite gösterilecek. Film, Güney Kore’de tüm gişe rekorlarını kırıp 10 milyon izleyiciye ulaşarak tartışmasız yılın en iyi filmlerinden biri olarak gösterilmektedir.

20 Kasım’da 2019 Cannes Film Festivali'nde çok beğenilen ve çokça konuşulan, eleştirmenler tarafından ‘A sınıfı bir başyapıt’ olarak görülen ‘Portrait of a Lady on Fire’ isimli film gösterime girecek.

72. Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ve Queer Palm ödüllerini kazanarak yılın en dikkat çeken filmlerinden biri olan, yönetmen Céline Sciamma’nın son filmi Lüleburgazlı sinemaseverlerle buluşacak.

Kasım ayının gösterime girecek son filmi ise 27 Kasım 2019 Çarşamba günü ilk gösterimini 38. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştiren God Exist, Her Name Is Petrunya isimli film olacak.

Yönetmenliğini Teona Strugar Mitevska'nın üstlendiği film Makedon toplumundaki dönüşümün kilise, medya ve yargıdaki yansımalarına göndermeleriyle, kemikleşmiş adetlerin hüküm sürdüğü bu ülkede kadınların dik durmalarının önemini öfkeli olduğu kadar hüzünlü bir şekilde vurguluyor.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek