Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından 13 Ocak 2020 Pazartesi günü geleneksel haftalık parti toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantının gündemini ise şehir içinde yer alan ve geçtiğimiz günlerde silahlı çatışma yaşanmasına sebep olan eğlence mekanları, Kanal-İstanbul projesi, Trakya’da sondaj çalışmalarına başlanacak olan kaya gazı ve Kıyıköy’de yok edilen ormanlar oluşturdu.
Parti binasında gerçekleşen toplantıya Kırklareli İl Özel İdaresi Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, Lüleburgaz belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşasını yapan İlçe Başkanı Devrim Gündüz “ Geçen hafta kaymakamımıza ve cumhuriyet başsavcımıza ziyarette bulunduk. Nasıl yaşanabilir bir Lüleburgaz oluşturabiliriz onu konuştuk. Bizim öncelikli hedefimiz Lüleburgaz’ı kalkındırmaktır.
Kent Konseyi kadın meclisimiz bizi ziyaret etti. Kent Konseyi kadın meclisi ve gençlik meclisleri siyaset üstüdür. Onlarla birlikte uyumlu bir biçimde çalışacağız.
Belediyemizin ilan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı için bugün 20.00’da LYFA’da lansman düzenlenecek. CHP Gençlik Kollarımızın önümüzdeki ay kongreleri gerçekleşecek. Tek aday üzerinde anlaşmaya varmışlar. Kendileri uzlaştığı takdirde uzlaştıkları gençlik kolları başkanıyla çalışacağız.
Belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusunda Lüleburgaz’a EDS kurulacağıyla ilgili geçen hafta sosyal medyada çok sayıda eleştiri yapıldı. Bizim aldığımız bilgiye göre vatandaşa tuzak kuruluyor diye algı yaratılıyor. Burada öncelikli hedef kamu yararıdır. Buradan bir kazanç elde etmek söz konusu değildir. Yüzde 70’i devlete yüzde 30’u belediyeye ama burada öncelik kazaları en aza indirgemektir. Biz belediye meclisimizin kararında sonuna kadar arkasındayız.
Haftasonu üzücü bir olay gerçekleşti. Eğlence merkezi olarak anılan ama hepimizin bildiği pavyonlarda silahlı çatışma çıktı ve biri polis memuru iki kişi yaralandı. Öncelikle yaralılara acil şifalar diliyorum. Düzenlenen imza kampanyasına destek veriyoruz. Bu mekanlar kapatılmasa bile şehir dışına taşınmaları gerekiyor. Toplantı sonunda imza kampanyasına destek için Kongre Meydanı’na hareket edeceğiz.
Kent Konseyi’mizin de Pazar günü çevre yolu ile ilgili bir basın açıklaması olacak ve yaya geçidinden karşıya geçmek suretiyle D-100 karayolu kapatılacak. Hepinizi bu etkinliğe de davet ediyoruz” dedi.
Daha sonra Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, Kırkalreli il Özel idaresi İl genel meclisi hakkında bilgi verdi. Girgin Lüleburgaz için 2019 yılında ayrılan bütçenin 1 milyon 558 bin TL ilen bu yıl için 1 milyon 775 bin TL olduğunu söyleyerek “2020 yılında 760 bin TL’yi köylere aktardık. Geri kalan bütçeyi kanalizasyon yapımı, çok amaçlı sosyal tesis yapımı için ve benzeri işlere çözüm odaklı dağılımını yaptık. Ovacık Köyü’nde güneş paneli alımı için de bütçemizden bir pay ayrıldı. Tarıma 25 bin TL ayrıldı. Bu tespitler muhtarlarımızla birlikte Köylere Hizmet Birliği Toplantıları’nda birebir görüşülerek yapılmıştır. Bizler kalan 4 yılda bizlere yaraşır ve yakışır şekilde hakkaniyetle çalışmaya devam edeceğiz. Çevremizde yapılan talan ve rantla çok büyük mücadele eden il genel meclisimiz var” diye konuştu.
Daha sonra konuşan Recep Ayaz; heyecanlı bir seçim sürecini tamamladıklarını belirterek “Merkez ilçe kongresinden sonra il kongresini yapacağız. Kurultay delegelerini seçeceğiz. Orada sıkıntı başlıyor. Kurultay delegeleri milletvekillerinin 2 katı oluyor. Ankara’ya 6 kurultay delegesi gidecek. Urfa’dan 24 kurultay delegesi gidiyor. Urfa’da CHP’li milletvekili yok. Oy oranı yok denecek kadar az. Kırklareli’ne geldiği zaman 6 kişi. Burada büyük sıkıntı var. 32 ilde kurultay delegesi geliyor. 32 ilde CHP’li milletvekili yok. 32 ilden 234 kurultay delegesi geliyor. Bu çok büyük sıkıntı. Demokrasi diyoruz ama siyasi partiler yasasına göre illerden milletvekili sayısı kadar ve milletvekili olan illerden de iki katında oy oranıyla gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
Cuma akşamı çıkan olaylar sıkıntı yarattı ilçemizde. Lüleburgaz’ın sokak aralarında olur olmaz her yerde mantar gibi barlar, pavyonlar çoğaldı. Olması gereken; belediyelerde, belediye meclis kararlarında belli bir plan üzerinde gösterilmesi gerekiyor. Bu belediye meclisinden geçiyor. Lüleburgaz’ın her yerinde sokak aralarında eğlence yerleri var. Bunun tedbirini almak lazım. Eskişehir’de ki barlar sokağı gibi bunların bir yerde toplanması gerekiyor” dedi.
Daha sonra konuşan Ayhan Demirelli “ Pavyonların kapatılması ile ilgili imza kamoanyasını başlatanlardanım. Daha öncede bununla ilgili başarıl bir çalışma yürüttük.
Aradan geçen sürede mantar gibi türemeye başladılar. Her seferinde buralarda çıkan kavgaların neticesinde sadece şehrimizde Altıyol’dan ibaret arkadaşlarımız sokağa çıkıyor. Sürekli Altıyol’a mal edilen konu. Herkes çok şikayetçi ama kimsenin bir şey yaptığı yok. 3 gündür çalışmalarımız var. Bütün muhtarlarımıza, vekillerimize, parti başkanlarına bilgi verdik. Bu konuyla ilgili çeşitli fikirler alıyoruz. Artık bizim fikre ihityacımız yok. Bize şurada imza kampanyası başlatın gibi bir şeyler söyleniyor ama bunlara bizim karnımız tok. Artık bu işle alakalı bütün siyasi partilerin harekete geçmesi lazım. Olayın olduğu gece Vali bey bizi Bulgaristan’dan aradı. Sakin bir şekilde insanları dizginlememizi önerdiler. Arkadaşımız yoğun bakımda. Eğer bu arkadaşımız ölürse oluşacak durumu engelleyemeyeceğimizi söyledik. Bir polis memuru yaralandı. Kendi arkadaşları vurulduğunda da nefsi müdafaa hakları olmalarına rağmen herhangi bir şey yapmadılar. Bundan 4-5 sene önce
Tanzer Beyle de, o zamanki ilçe başkanı Özgür Bey’le de konuştuk. Prosedür tam da emniyetten başlayıp kaymakamın izniyle zabıta müdür onayıyla belediye başkanına arz ediliyor. Kafelere sigara baskınları yapıp oraları kapatan emniyet güçleri buralara hiçbir şey yapmıyor. Kaymakam beyle yaptığımız görüşmede bu olayı sıcak, gündemde tutmamızı istediler. Mahalle muhtarlarımız bu konulara el attılar. Parti başkanlarımızla sık sık görüşmelerimiz var. Bu konuyla ilgili herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Biz kapatılmasından yana değiliz. Şehrin dışına çıkmasını öneriyoruz. Kokoreççiler bir alana toplanabildiyse bunun da yapılması gerekir. Mazaretlerden sıkıldık. Desteğinizi esirgemezseniz çok memnun oluruz “ ifadelerine yer verdi.
“Ahlaksızlıkta geliştik”
Daha sonra söz alan Hakan Dedeoğlu ise “ Lüleburgaz’ın soyadının kültür olduğu söyleyenlerin sustuğu bir sürecin içindeyiz. Çok seviyesiz gelişmeler yaşanıyor. Okullar bölgesi ve Sokollu Camii etrafında 50-60 tane mekan var. Böyle şey olmaz. Güya geliştik. Nasıl geliştik? Ahlaksızlıkta geliştik. Bu halk çözemez, yetkililerin el atması gerekir. Lüleburgaz halkı buna müstehak değil. Devletin tek görevi halkının huzurunu sağlamaktır.
Sahir Uçar ise “Önümüzdeki dönemde biri güneydoğu biri Trakya olmak üzere iki bela var. Kaya gazı çıkarma konusunda ciddi görüşmeler var. Trakya’da kaya gazı çıkartılmaya başlanırsa Trakya Çernobil olur. Bin 500 metreden yukarıya kadar bütün tabakaları kirleteceğiz. Önünü alma şansını başlatmazsak olur. Bu Trakya’nın sonu demektir.
Çevre sorunları ve orman katliamıyla ilgili konuşan Hakan Dedeoğlu “ Kıyıköy’de 54 hektarda 2 milyon ağaç kesildi. Kimse duymadı, konuyla ilgilenen olmadı. 54 dönüm ormanı 2 bin 200 dönüm olarak verdik. Bunların devamı gelecek. Var mısınız durduralım? Halkın üzerinde hiçbir güç yoktur. Türkiye’deki maden yasasını değiştirmek zorundayız. Muammer Aksoy bunu yaptığı için öldürüldü. Kıyıköy’de verdikleri karşılığında bir makam aracı bir itfaiye aracı ve belli miktarda para alındığı söyleniyor. Yetkili olsam onu görevden alırdım. Vize Orman İşletme Müdürü 48 bin ağaç kesildi diye açıklama yaptı. Vali bey de 85 bin ağaç kesilme açıklaması yaptık. Ağaç Kesme Kooperatifi Başkanı ‘Bugüne kadar 2 milyon ağaç kestik’ diyor. Halka rağmen hiçbir şey yapılamaz.” İfadelerini kullandı.
Buğra KAYA