Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Mart 2020, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 463 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emek ve Demokrasi Platformu’ndan mültecilere yardım

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, topladığı yardımları, Edirne’de yaşayan mültecilere ulaştırdı.
Emek ve Demokrasi Platformu’ndan mültecilere yardım  

Geçen hafta içine, Lüleburgaz çevresinde bulunan belediyelere, sendikalara, siyasi partilere, Trakya halkına ve diğer kurum ve kuruluşlara, mültecilere ulaştırmak üzere yardım kampanyası düzenlenmesi için çağrıda bulunan... Türkiye ve Avrupa devletlerinden, görüşmeler yoluyla bir an önce mültecilerin sorunlarını çözmesini isteyen bir açıklama yapan Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, iki günlük bir yardım kampanyası düzenledi.

 

Kampanya sonucu toplanan çocuk ve kadın pedi, çocuk maması, çocuk gıdaları, kağıt havlular, su, ıslak mendil, süt, battaniye ve giysi gibi ihtiyaç malzemelerini, mültecilere ulaştırılmak üzere Edirne Tabip Odası’na teslim etti.

 

Mültecilerin toplandığı Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki alanın önüne de giden platform üyeleri, yaşanan insanlık dramına yakından şahit oldular.

 

İçeri alınmayan platform üyelerinin, ihtiyaçlarını karşılamak üzere çarşıya çıkan mültecilerle ve kapıdaki görevlilerle yaptığı konuşmalarda, koşulların ağır olduğunu, salgın hastalıklardan korkulduğunu, hijyenik koşulların çok kötü olduğunu, dağınık olan mültecilerin devlet tarafından bu alana toplandığını, bir mülteci kampı oluşturulmaya başlandığını, yemek ve tuvalet ihtiyaçlarının yeterli olmasa da karşılanmaya başlandığını, çevredeki bazı esnafın ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını arttırarak mültecilerin içinde bulundukları kötü durumu istismar ettiğini öğrendiler.

 

Önümüzdeki günlerde, daha uzun süreye yayılan bir yardım kampanyasının düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, kurum ve kuruluşları ve Lüleburgaz halkını duyarlı olmaya davet ettiler.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek