Vali Turan gazetecilerle biraraya geldi
Lüleburgazlı muhtarlardan Emniyet Müdürüne ziyaret
Halis Kutlu’nun tedavisi sürüyor
Ağaç katliamı mı, çevre düzenlemesi mi?
Bu haber 18 Temmuz 2020, Cumartesi 16:22 tarihinde eklendi. 1395 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Kurban eti 24 saat bekletildikten sonra tüketilmeli"

Kırklareli'nde çalışan diyetisyen Sude Karataş, kurban etinin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.
 

Karataş,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı beslenme ve hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini vurgulayan Karataş, bayram ziyaretlerinin biraz ertelenmesinin faydalı olacağını dile getirdi. 

Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketiminin arttığına işaret eden  Karataş, "Et kolesterol, kalp ve damar hastalığı olan kişiler için riskli bir ürün. Et, yüzde 20 doymuş yağ içeriğine sahip. Bu nedenle et tüketimine ve porsiyon tüketimine dikkat etmeliyiz." dedi. 

Etin saklanmasının da tüketimi kadar önemli olduğunun altını çizen Karataş, kurban etinin yaklaşık 5 saat bekletildikten sonra dolaba konulması tavsiyesinde bulundu.

Karataş, etin özellikle küçük parçalar halinde saklanması gerektiğine dikkati çekerek, "Dolaptan çıkardığımız ve buzlarından çözünen et, tekrar dondurulmaz. Eti buz dolabının sebzelik kısmında çözdürmemiz faydalı olacaktır." diye konuştu. 

Et tüketiminin özellikle öğlen yemeklerinde tercih edilebileceğini anlatan Karataş, şunları kaydetti:

"Etin yanında pirinç veya ağır yağlı ürünler tüketilmesini istemiyoruz. Et, kesildikten hemen sonra tüketilmemeli. Hemen kesilen et tüketildiğinde sindirim sorunları ve hazımsızlık gerçekleşebiliyor. Etin lezzeti ve kalitesi düşüyor. Et, 24 saat bekletildikten sonra tüketilmeli. Etler ızgara ve haşlama olabilir. Ateş ve et arasında en az 15 santimetre olmalı. Ateşe yakın olan etin dış yüzeyi hızla pişiyor ve yanıklar oluşuyor. Bu yanıklar kanserojen maddelerden oluşuyor."

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek