Lüleburgaz'da Yeni Bir Tat: Zooffee Coffee Açılıyor!
Lüleburgaz Ziraat Odası’ndan uyarı
Yangın Lüleburgaz’ı korkuttu
Kırklareli Valisi Turan, şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti
Bu haber 17 Ağustos 2020, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 747 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz CHP’den basın açıklaması

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Devrim Gündüz, CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü ile ilgili olarak yerel basında yer alan haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı.
Lüleburgaz CHP’den basın açıklaması  

 Başkan Devrim Gündüz, yaptığı basın açıklamalarında; Parti aracı neden kullanılmıyor?,  Evrensekiz Belde Başkanlığı seçimi,  Yedek Üye Çağrılmasına ilişkin haberler ile ilgili açıklamada bulundu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Devrim Gündüz yaptığı açıklamada; “CHP, iktidara yürüyen bir partidir. Bu nedenle partimize saldırılar yapılmaktadır. Ancak  bu saldırılar CHP’yi iktidar olma amacından saptıramayacaktır” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Devrim Gündüz, CHP Lüleburgaz İlçe binasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Öncelikle hepinize katılımınız nedeni ile teşekkür ederim… Bugüne kadar kimseyi kırmadan, incitmeden yazılan çizilenlere cevap vermeden, atılan iftiraları, karalama kampanyalarını görmezden gelerek yolumuza devam ettik, bu açıklamadan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz… Bugün burada söyleyeceklerim siz çalışan gazete emekçilerine ya da gazete sahiplerine değildir. Gazetelerde yer alan haberlerin iddia sahiplerinedir. Bizim bu boş işlerle uğraşacak kadar zamanımız yok. Biz iktidara aday olmuş bir partiyiz. Öyle anlaşılıyor ki iktidara aday olan partiyi genelden yerele her yerde çeşitli karalama kampanyaları ile aşağı çekmek istemektedirler.

Araç neden kullanılmıyor haberine ilişkin;

02.01.2020 tarihinde görev başına geldiğimiz gün aracın durumu ile ilgili araştırma yaptık. Teknik durumu dışında, muayene, sigortaları, aracın cezaları, aracı kullananların kim olduğu, aracın ne şekilde kullanıldığı gibi bütün tüm konuları ele aldık. Karşılaştığımız tablo facia idi. Bu haber yapılana kadar aracın durumu ile ilgili bilgi vermek veya bir açıklama yapmak istememiştik. Çözüm arıyorduk. Ancak haberin çıkması ile yine sistematik olarak üzerimize gelindiğinin farkına vararak bu açıklamayı yapma gereksinimi duyduk. Aracın alındığı günden sonra geçerlilik süresi 2017 yılına kadar olmak kaydı ile muayenesi yapılmış fakat 2017 yılından sonra hiçbir şekilde muayenesi yapılmamış. Yine zorunlu olarak yapılması gereken trafik sigortası yapılmamıştır. Yine aracın alındığı tarihten görevi devraldığımız tarihe kadar aracın birçok trafik cezası ve MTV’ si ödenmemiştir.

 Aracın teknik olarak sıkıntılarına geldiğimizde ise aracın 4 lastiği bitik durumda olmakla beraber, aküsü çalışmamakta, ses sistemi ruhsata işlenmemiş durumda, kapıları kilitlenmeyecek vaziyetteydi. Genel Merkez’e yazılan yazı ve verilen cevap, vergi borçlarının yapılanması ancak vergi dairesine sunulmayan başvuru dilekçesi dosyamızda mevcut. Yine trafik cezalarının bir kısmı da dosyamızda bulunmaktadır. Aracın kullanılmasının mevcut yönetim gibi söylem geliştirenlere, bunun böyle olmadığını tane-tane anlattığımızı, kimseyi araçtan kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile tehlikeye atmayacağımızı, partimizi maddi manevi ve cezai bir sorumluluk altına sokmamak adına araç şimdilik kullanılmıyor.

 Bugüne kadar yaptığımız tüm ziyaretleri kendi araçlarımızla, benzinlerini cebimizden koyarak, partinin 1 lirasına dokunmadan yaptık. Bundan sonrada aynı anlayış ile partinin 1 lirasına dokunmadan partimiz için gideceğimiz yerlere kendi araçlarımızla gitmeye devam edeceğiz.

 Araç ile ilgili gerek il başkanımızla gerek milletvekillerimizle aracın durumunu Mart ayında paylaştık. Genel merkezden konu ile ilgili yardım talebinde bulunacakken Korona virüs sebebi ile durum ertelenmişti. Devamında da Temmuz ayında gelen genelge ile taşıt ve gayrimenkullere ilişkin yardımların ekonomik durumun belirsizliği sebebi ile 2021 Ocak ayına kadar ertelendiği tarafımıza bildirilmiştir.

 Yine bir başka çözüm olarak yapılacak bir dayanışma yemeği ile aracın yeniden toparlanmasını sağlamayı amaçlamıştık.  Ama korona sebebi ile maalesef bu durumu da gerçekleştiremedik. Çözüm için yönetim olarak elimizden geleni yapacağız.

Evrensekiz Beldesi’nde Başkan seçilemedi haberine ilişkin;

Tüm belde seçimlerimizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik.

Tüzüğümüz gereği belde seçimlerinde yönetim kurulu belirlenmektedir. Belde başkanı belde yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla belirlenmektedir. Belde yönetimi toplanmadan başkan belirlenmektedir. Belde seçimleri yapılalı daha 3 gün olmuşken çıkan bu haberin kasti değil bir hatadan kaynaklandığını düşünmekteyiz.

 Yedek Üye Çağrılmasına İlişkin Haber;

Haber 1 kez de değil 2 kere üstüne basa-basa yapılmıştır. USULSÜZLÜK vurgusu yapılmıştır. Öncelikle usulsüzlüğün hangi durumlarda olacağı, yapılış şekli, oluşturan unsurları bilmek gerekir. Talihsiz bir yazım hatası olarak düşünmek istemekteyiz. Tüzüğün ilgili maddesinin, daha önceki uygulamaların yorumlamasını ilçe yönetimi olarak yaparak  (genç üye ayrıldığı için genç üye çağırılması gerekiyor) Ayberk kardeşimizin babasının Milletvekili danışmanı olması nedeni ile çağırılmasının uygun olmayacağı, onun yerine alttaki genç üyenin çağırılmasını oy birliği ile kabul ettik. Ancak kardeşimizin il başkanlığına itirazı üzerine Sayın il Başkanımızın ve yönetim kurulu üyelerinin tüzüğün ilgili maddesinin kardeşimizin itirazı gibi değerlendirilmesi gerektiğini oy birliği ile karar alarak tarafımıza bildirdiler. Bizde yönetim kurulu olarak il başkanlığının kararına uyarak önceki kararımızdan döndük. Bunu bir usulsüzlük gibi söylemek veya 2 kere bu haberin yapılmasını talep etmenin, uzun zamandır Lüleburgaz'da yaşanmayan ilçe Başkanı, Belediye Başkanı, İl Başkanı ve Milletvekillerimizle uyum içerisinde çalışmamıza zarar vermek istenmesinden başka bir şey olmadığını düşünüyoruz. Ancak bilinmesini isteriz ki İlçe Örgütümüz, Belediyemiz, İl Örgütümüz ve Milletvekillerimiz ile ahenk içinde çalışmaya Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için var gücümüzle mücadele vereceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Bir şahsın köşe yazılarına ilişkin;

Son zamanlarda ısrarla CHP'yi ağzından  düşünmeyen, ancak bunu eleştiri sınırlarında değil haddini aşarak yapan, hakaret, kin nefret yazıları yazan bu zat'ı ilk ve son kez uyarıyoruz..

Bizi terör örgütü ile yan yana gösterme çabası ve Genel Başkanımızın doğum yeri üzerinden mezhepçilik yapmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Biz parti olarak ülkemizde yaşayan insanlarımızın diline, dinine mezhebine bakmayız. İnsanın insan olarak görürüz. CHP 5 yıldız otel lobilerinde, lüks lokantalarda kurulan parti değildir.

İnönü, Dumlupınar, Sakarya Meydan Savaşlarında kurulan partidir.

Bizi terör örgütü ile yan yana gösteren bu zihniyet bir zamanların fesli sözde tarihçisinin keşke YUNAN kazansaydı da hilafet kalsaydı anlayışının bire bir aynısıdır. Biz bu zihniyeti Madımak’tan tanıyoruz. Irkçılık, ayrımcılık yapan bu zihniyeti Nazi Almanya’sından tanıyoruz. Eleştirinin her türlüsü kabulümüzdür. Ancak Cumhuriyet halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve bu ülkeyi kuranlar bizim kırmızı çizgimizdir.  Atatürk’e, Genel Başkanımıza uzatılan o ahlaksız dile gerekli cevabı da veririz.

Dil uzatanlara gerekli cevabı vereceğimiz gibi halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten kaynaklı olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

Bizim gündemimizde yerle yeksan olmuş ekonomi var, Bizim gündemimizde İstanbul Sözleşmesi var
Bizim gündemimizde eğitim var, sağlık var.  İş var, Aş var.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iktidarı için köy-köy, belde-belde, mahalle-mahalle gezmeye devam edeceğiz. O yüzden böylesine yoğun gündem söz konusu iken deve de kulak kalan bu haberlere elzem olmadığı sürece bir daha cevap vermeyeceğiz. Yolumuzda yürümeye devam edeceğiz.”

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek