Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 30 Nisan 2012, Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1582 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

PROJELER NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK

Lüleburgaz’da hayata geçmesi beklenen birçok proje hakkında yetkililerden bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor.
PROJELER NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK

Uzun zamandır yapılması planlanan sentetik sahanın yanı sıra Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ziyareti sırasında müjdesi verilen Sağlık Meslek Lisesi, 400 yataklı yeni devlet hastanesiyle ilgili de gelişmeler belirsizliğini koruyor.

Sentetik saha

Lüleburgazspor dışından birçok spor kulübü bulunan Lüleburgaz’da gençlerin yanı sıra amatör müsabakaların da oynanacağı tam kapasiteli bir tesis bulunmuyor. Her geçen gün artan potansiyeli ile saha ihtiyacı olan Lüleburgaz’ın ihtiyacını karşılayacak olan sentetik zeminli sahanın ödeneği çıkmasına rağmen yapımı konusunda henüz netlik kazanmış değil. Konuyla ilgili Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde sahanın yapılması gereken İstasyon sahasının bulunduğu yerin Kültür Merkezi olarak gözüken alan Spor alanı olarak meclis kararı ile değiştirildi. Şimdi tüm gözler yapılacak olan sentetik zeminin yeri konusunda karar verilmesine çevirilmiş durumda. Amatör müsabakalar için büyük önem taşıyan sentetik zeminin yapımına bir an önce başlanması gerektiğini belirten vatandaşlar en doğru yerin İstasyon olması gerektiğini belirttiler.

Hastane

Askerlik Şubesi’nin yerine yapılması planlanan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin de durumuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmış değil. AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan’ın açıkladığı ve geçtiğimiz günlerde hastanenin yapılması planlanan arazinin Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na devri yapılmıştı. Bu sürecin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, hastanenin temelinin atılacağı tarih vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Sağlık Meslek Lisesi

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’ın TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretleri sırasında açıkladığı Sağlık Meslek Lisesi konusu da askıda kalan konulardan bir tanesi. O günden itibaren yapılacak olan lise ilgili net bir açıklama yapılmazken, lisenin nereye yapılacağı ve bünyesinde neleri barındıracağı merak konusu olmuş durumda.

Sağlık Meslek Lisesi’nin Lüleburgaz’a çok büyük getirileri olacağını savunan vatandaşlar projenin detaylarının açıklanmasını ve bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

TOBB Üniversitesi

Askıda kalan projeler arasında en ciddi adımların atıldığı konu belki de üniversite. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ziyareti sırasında söz verdiği TOBB Üniversitesi için Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, çalışmalarını hızlandırmış ve Lüleburgaz Ticaret Borsası yöneticileri ile bir araya gelmişti.

Radar arazisinin yapılacak bu üniversite için belediye bünyesine kazandırmayı hedefleyen Halebak, aksi bir durumda başka bir arazi alabileceğini de ifade etmişti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’da üniversite sözü vermişti. Vatandaşların heyecanla beklediği üniversite konusunda atılan adımlar ise merak ediliyor. Ömer MUTLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek