Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Ekim 2020, Cumartesi 09:07 tarihinde eklendi. 1027 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesinden sosyal belediyecilik örneği

Lüleburgaz Belediyesi Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında toplam 27 ihtiyaç sahibi vatandaşın ev temizliğini gerçekleştirerek sosyal belediyecilik örneği sergiledi.
Lüleburgaz Belediyesinden sosyal belediyecilik örneği  

Bunun yanı sıra belediye ekipleri, talep doğrultusunda vatandaşların aylık kişisel hijyen bakımlarını da gerçekleştirerek vatandaşının yanında yer alıyor.

 Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Lüleburgaz Belediyesi, koronavirüs salgının çıktığı günden bu yana yaptığı maddi ve gıda yardımlarının yanı sıra ihtiyacı olan vatandaşların evlerini de temizliyor. Mahalle muhtarlarının her ay tespit ettikleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için dilekçeyle başvuru yaptığı Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yaptığı ön araştırmanın ardından vatandaşın evini temizliyor.

 BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLİK

 Yapılan ön araştırmanın ardından kişilerin ihtiyaç sahibi olduğunun tespit edilmesi sonucunda harekete geçen ekipler, ayda en az bir kez evleri baştan aşağı temizliyor. Ekipler gelen talepler doğrultusunda aynı adrese 2 haftada bir giderek evin bütün temizlik işlemlerini gerçekleştiriyor.

 27 HANEYE ULAŞILDI

 Bu kapsamda Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında toplam 27 ayrı adreste temizlik gerçekleştirdi. Üç kişinin de kişisel hijyen temizliğini gerçekleştiren ekipler, “Alan el veren eli görmeyecek” prensibiyle hareket ediyor.

 VATANDAŞ DA BAŞVURABİLİR

 Öte yandan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Samet Servet, muhtarların yanı sıra vatandaşın da ihtiyaç sahibi kişiler için bizzat başvuru yapabileceğini söyledi. Servet, “Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızın 4445539 numaralı çağrı merkezimizi araması ya da belediyemiz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne müracaat etmesi yeterlidir” dedi.

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek