Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 18 Ocak 2013, Cuma 09:42 tarihinde eklendi. 1693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İŞKUR-LİAD-Endüstri Meslek Lisesi protokol imzaladı

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) ve Lüleburgaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü arasında İşbirliği Protokolü dün LİAD Dernek Binası’nda verilen kahvaltı sonrası imzalandı.
İŞKUR-LİAD-Endüstri Meslek Lisesi protokol imzaladı
 “ LİAD’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum”
İŞKUR Müdürü Aksoy, LİAD’ı basından takip ettiklerini belirterek aktif bir şekilde yararlı projelere imza atan derneğe çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Türkiye çapında geçen yıl yapılan araştırmalarda Kırklareli İŞKUR’un açılan meslek edindirme kursları açısından 6. olduğunu hatırlatan Aksoy “ Yapılan araştırmalar neticesinde işverenlerin istedikleri nitelikteki eleman bulmalarında sıkıntılar olduğu tespit edildi. İşsiz ve mesleksiz gençleri meslek sahibi yapmak için firmaların istedikleri niteliklerde elemanlar yetiştirmek üzere Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) tarafından kurslar açmaya başladık. Bu kursların hem işverene faydası olacağını hem de işsiz gençlerimize iş imkânı doğuracağını düşünüyoruz. Bugün de burada toplanmamızın nedeni böyle bir kursun başlatılması için ilk adımı atarak işbirliği protokolü imzalamaktır. Yaklaşık bir ay önce LİAD Kadın Komisyonu Başkanı Şükran Erçetin bizleri ziyaret edip böyle bir taleple geldi. Kendisine ve LİAD Başkanı Cengiz Konca’ya, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hilmi İkibudak’a bu yararlı projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
 
 “ Kursların hem işverenlere hem de gençlerimize katkı sağlayacağını düşünüyorum”
LİAD Başkanı Cengiz Konca “ Marifed ve Tuskon üyesi bir dernek olarak bölge halkına ve üyelerimize yararlı etkinlikler düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor. Bu etkinlikleri yurt içi ve dışına gerçekleştirdiğimiz gezilerle de destekliyoruz. Dünyada neler olduğunu görüp ufkumuzu genişletmek için uğraşıyoruz. Bugün de burada çalışma hayatı açısından önemli bir gün olduğunu düşünüyor, herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İkibudak “ Protokol, sayesinde işsiz vatandaşlarımız meslek sahibi yapılarak istihdama kavuşturulacaktır”
Lüleburgaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İkibudak “ Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi olarak imzalanan protokolün iş dünyası ve işsiz gençlerimize ışık tutarak yarar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra Protokol imzalanarak kurslar için ilk adım atıldı.
Gelecek hafta Çarşamba günü ilde yapılacak toplantıda kayıt altına alındıktan sonra 15-20 gün içinde kursların başlaması bekleniyor.
İmzalanan Protokol çerçevesinde Bayan Kuaförlüğü, Aşçı Yardımcılığı ve Satış yöneticiliği olmak üzere 3 grupta kurslar açılacak. Kurslar kapsamında kursiyer bayanların tümü, erkeklerin ise 19-29 yaşlar arasındakilerin son 6 ay işsiz olmaları şartıyla SSK’ları 42 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak ve kursiyerlere teorik derslerde günlük 20 TL, Pratik Derslerde ise günlük 25 TL ücret ödenecek.
İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy, LİAD Başkanı Cengiz Konca, Lüleburgaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü M.Hilmi İkibudak, Okul Müdür Yardımcısı Ömür Çelikkurt, LİAD Genel Sekreteri Şadan Canaz, LİAD Kadın Komisyonu Başkanı Şükran Erçetin ve LİAD’lı üyelerin katıldıkları kahvaltı sonrasında İŞKUR-LİAD-Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. Gökhan KAN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek