Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 23 Ocak 2013, Çarşamba 09:43 tarihinde eklendi. 2823 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde Comenius Heyecanı

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi, Avrupa Birliği – Hayat Boyu Öğrenme Programı alt dallarından birisi olan “Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları” projesi kapsamında yurt dışından gelen eğitimci misafirlerini ağırladı.
Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde Comenius Heyecanı
2013 LLP teklif çağrısı döneminde yapılması planlanan “ Building And Living Close To The Limits” (Limitlere Yakın Yaşama ve Yerleşme) adlı proje çalışmalarını yürüten Fen Lisesi 21 Ocak ile 25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen hazırlık ziyaretine ev sahipliği yapmaya başladı.
Proje kapsamında Almanya, Fransa, Portekiz ve İspanya’dan gelen öğretmenlere, Okul Müdür Vekili Erol Söylemez, Proje Ekibi Öğretmenleri Duygu Yıldız ve Leyle Atalık tarafından okul gezdirildi. Biyoloji Laboratuarında kan grubu testi yapan sınıfın dersi izlendi, sınıflar gezildi.
Okul Müdür Vekili Erol Söylemez,  proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Comenius Programı, ortak Avrupa hedeflerine ulaşabilmek için öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, işbirliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel beceriler9i ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlamaktadır. Bu kapsamda hazırladığımız projemizde, Fransa (Koordinatör), Belçika, İtalya, Almanya, İspanya, Danimarka, Portekiz, Yunanistan, Romanya, Letonya ve Lituanya olmak üzere toplam on iki ülkenin potansiyel ortak okulları yer almaktadır. 21-25 ocak tarihleri arasında okulumuzda Fransa, Almanya, İspanya, Danimarka, Portekiz ve Belçika’dan gelen öğretmenler ile okulumuz proje ekibi öğretmenleri Duygu Yıldız ve Leyla Atalık ile projemizin detayları üzerinde çalışarak 21 Şubat 2013 tarihinde teklif döneminde Ulusal Ajansa sunulmak üzere hazır hale getirileceklerdir. Bu arada yabancı konuklarımız, okulumuzu, öğretmenlerimizi, sınıflarımızı tanıma, öğrencilerimizle diyalog kurma imkânı bulacaklardır. Ayrıca Lüleburgaz ve çevresindeki tarihi turistik yerleri ziyaret edecekler ve özellikle Türk misafirperverliğini de yakından tanımalarını sağlamaya yardımcı olacağız” dedi.
Projenin kabulü durumunda ismi geçen ülkelerle iki yıl boyunca karşılıklı ziyaretlerle proje çalışmalarının yürütüleceğini belirten Söylemez “ Eğitim personeli ve öğrenciler arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, işbirliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini de amaçlayan projemizi çok önemsiyoruz. Okulumuzun öğretmen ve öğrencileri her türlü projeyi başarılı bir şekilde yönetecek bilgi ve tecrübeye sahiptirler” dedi. Gökhan KAN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek