Lüleburgaz’da Gaziler Günü kutlandı
Kırklareli Valisi değişti
LTSO’dan kırtasiye yardımı
Kırklareli'nde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında konferans düzenlendi
Bu haber 07 Aralık 2020, Pazartesi 08:53 tarihinde eklendi. 1259 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“ACI REÇETE DEĞİL, İNSANCA YAŞANACAK ASGARİ ÜCRET”

Emek Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Cengiz Atlı yaptığı açıklamada; “İşçiler ve Emekçiler Acı Reçete değil, insanca yaşanacak asgari ücret istiyor” dedi.
“ACI REÇETE DEĞİL, İNSANCA YAŞANACAK ASGARİ ÜCRET”  

İşçi ve emekçilerin Kovit 19 tedbirleri döneminde çok zor durumda kaldığını da belirten Cengiz Atlı yaptığı açıklamada şunları söyledi; ““Tünelin ucundaki ışık göründü” deyip ekonomiye methiyeler düzen Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak “Allah Sonumuzu Hayır Etsin” diyerek istifasını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 18 yıllık iktidarı sonunda “gerekirse acı reçeteye” başvurmaktan geri kalmayacaklarını ilan etti. Krizin ve pandeminin bütün yükünü işçi ve emekçilere kesen AKP, kirasını, kredisini, faturalarını ödemekte zorlanan, asgari ücretle çalışan, ücretsiz izine çıkarılıp günlük 39 liraya yaşamak zorunda kalan, işçi ve emekçiye, milyonlarca işsize “acı reçete” öneriyor. “Acı Reçete” deyince hepimizin aklına, yeni vergiler, başta faturalar olmak üzere her şeye gelen zamlar, eğitim ve sağlık hizmetlerinde katkı payı adı altında yeni faturaların çıkarılması, emekliye, kamu emekçisine düşük zam geliyor. Emekçilere acı reçete uygulanacağını söylediği açıklamada Cumhurbaşkanı, yerli ve yabancı sermaye yatırımları için yeni reformlar yapacağını da ilan etti. Bu açıklama, patronların kâr yapması için her türlü kolaylığı sağlayacağının ilanıdır. Şirketlere milyon dolarlık ihaleler vermeye devam ediliyor, 2021 bütçesinde kaynakların büyük bölümü faizcilere ve patronlara ayrılıyor. Patronların vergileri silinip yeni teşvikler veriliyor. İşsizlik Fonu patronların yağmasına açıldı. “Acı reçete” ile emekçilerden toplanan paralar patronlara aktarılıyor.

İşçilere ve emekçilere yoksulluk, patronlara kıyak olan sermaye politikalarını kabul etmeyelim.

 Asgari Ücret İnsanca Yaşanacak Düzeye Çıkarılsın!

  İşçiler “Acı Reçete” ile ilk önce Asgari Ücret belirlenmesinde tanışacaklar. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren, milyonlarcasının ise yeni yılda ücretlerine yapılacak zamlarda kriter kabul edilen asgari ücrete yapılacak zam şimdi daha önemli hale gelmiştir. Asgari ücret veya biraz üzerindeki bir ücret ile hayatını sürdüren işçilerin fedakarlık yapacak mecali kalmamıştır. Eğer bir fedakarlık yapılacaksa, şimdiye kadar ihalelerle milyar dolar kazanan yandaş müteahhitler, her yıl karları artan patronlar, para ile para kazanan faizciler, rantiyeciler yapsın.

Hükümet tercihini sermayeden yana yapmıştır. Çünkü onların partisidir. Patronlar ise ellerini ovuşturmaktadır. Şimdi sıra işçilerde. Acı reçetenin kimlere yazılacağını işçilerin alacağı tutum belirleyecektir. Nasıl ki, kıdem tazminatı ve emekliliği ortadan kaldıran torba yasada ki maddeleri işçi sınıfı, mücadele ederek rafa kaldırttı ise şimdi ise insanca yaşanacak bir asgari ücret için birleşme ve mücadele etme zamanıdır. 

 Şimdi, her fabrikada, her bölümde asgari ücret tartışmasına başlayalım. Neler yapabileceğimizi konuşalım. Birliğimizi güçlendirip, sesimizi yükseltelim. Sendikanın olduğu fabrikalarda sendikacıları tutum almaya zorlamalıyız.

Emek Partisi, bütün işçileri birleşmeye ve mücadeleye çağırıyor. Hükümetin ve patronların saldırılarını birleşik bir mücadele ile geri püskürtebiliriz.

Şimdi birleşme ve sınıf mücadelesini büyütme zamanı.

 Asgari Ücret İnsanca Yaşanacak Düzeye Çıkarılsın!

Asgari Ücretten Vergi Kesintisi Kaldırılsın!

Acı Reçete Patronlara Uygulansın!”

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek