Vali Turan, muhtarlarla bir araya geldi
İnşaat Mühendisi Şeref Dinçer hayatını kaybetti
Lüleburgaz’da yeni Avukatlık bürosu açıldı
Bu haber 16 Aralık 2020, Çarşamba 09:15 tarihinde eklendi. 923 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dedeoğlu “Su yoksa, hayat yok”

Lüleburgaz’ın tanınmış simalarından Hakan Dedeoğlu, “Su Perisi” denilen Kırklareli’nin Vize ilçesinin kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Dedeoğlu “Su yoksa, hayat yok”  

Çevreci kişiliğiyle de tanınan Dedeoğlu, doğanın tüm parçalarıyla bir bütün olduğunu belirterek suyun Trakya’da 2 milyondan fazla insan için hayat demek olduğunu ancak Vize’ye bağlı Kıyıköy beldesinde Kazandere ve Pabuçdere barajlarında aylardır su olmadığını ifade etti.

Dedeoğlu; Kazandare Barajında eskiden 25-30 metre seviyelerinde su bulunurken suyun neredeyse yok olduğunu ve tarla seviyesine kadar indiğini söyledi.

Burada “  Göle girmek tehlikelidir” yazısı yer aldığını ancak böyle bir tehlikenin artık söz konusu olmadığını da sözlerine ekleyen Dedeoğlu; yeni tehlikenin susuzluk olduğunu dile getirdi.

Bu büyük alanda baraj zemininin tamamen kuruduğunu ve tarım alanı şeklini aldığını belirten Dedeoğlu “Bundan 22-23 yıl önce burada doğa tahrip edildi ve İstanbul’a da su sağlaması için baraj yapıldı. Haklı çıktığımızı görüyoruz. İstanbul o zamanlarda 10 milyon nüfusa sahip bir kentti, suyu verdik ancak bugün birçok nedenle nüfus 20 milyona çıktı ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıyayız.

Istranca Dağlarında kuraklık sorunu giderek artıyor.

Su, yatağı dışında akmamalıdır. 69 km boyunca Terkos’a kadar sular akıtıldı. 7-8 aydır Terkos’a su basılamıyor. İstanbul’da da yüzde 20 düşüş olduğunu anlıyoruz.

Ormanlarımızı, derelerimizi, özenle korumalı ve suyumuza sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek