Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 01 Mayıs 2012, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 1348 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 1 Mayıs coşkusu

Lüleburgaz’da 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bu yıl da Lüleburgaz’da bir kutlama programı gerçekleştirilecek.

Lüleburgaz Sendikalar Platformu tarafından gerçekleştirilecek olan kutlama saat 10.00’da işçilerin Hükümet Konağı önünde toplanması ile başlayacak

Petrol İş, Kristal İş, TES İş, KESK, Tüm  Köy Sen, TEKSİF, DİSK,  Genel İş, Tüm Bel Sen, Şeker İş, Tarım Orkam Sen, SES başta olmak üzere  sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri  saat: 10.00’da Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde bir araya gelecek.

Saat 11.00’de Hükümet Konağı önünden yürüyüşe geçecek olan katılımcılar İstanbul Caddesi, Orduevi önünden İstasyon Caddesi, Fatih Caddesi istikametinden Kongre Meydanı’na gelecekler.

Kongre Meydanı’nda katılımcıların yerlerini almasıyla birlikte kutlama programı başlayacak. Konuşmaların ardından konser ve halk oyunları gösterileri ile beraber kutlama programın sona erecek.

Saat 15.00’e kadar devam etmesi planlanan 1 Mayıs kutlama programa Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Keşan,  Pınarhisar, Babaeski gibi merkezlerden de katılımcıların katılması bekleniyor.

Tansel  Barış Kanun Teklifi vermişti

29 Şubat 2008 tarihinde CHP Kırklareli 23. Dönem Milletvekili Dr. Tansel Barış, 1 Mayıs'ın tatil edilerek, bayram havasında kutlanması amacıyla kanun teklifi verdi.

Barış'ın, TBMM Başkanlığına sunduğu Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda değişiklik teklifinde, 1 Mayıs gününün İşçi Bayramı olması öngörülüyordu.

Teklifin gerekçesinde, bütün dünyada 1 Mayıs gününün, işçilerin ve tüm emekçilerin demokratik haklarını ve taleplerini gündeme taşıdıkları gün olduğu belirtilerek, Türkiye'de 1 Mayıs gününün bayram olması halinde demokrasiye katkı sağlanacağı kaydedilmişti. 

Bir yıl sonra Barış’ın teklifini görüşen hükümet 1 Mayıs’ı resmi tatil günü olarak kutladı. Dünya’nın birçok ülkesinde son 30 yıldan beri 1 Mayıs Tatil olarak kabul edilirken ülkemizde ise 1 Mayıs 2009 yılından beri Resmi Tatil Günü kabul edilip bayram havasında kutlanıyor. Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek