Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Ocak 2021, Salı 09:01 tarihinde eklendi. 864 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GÜLMEK BİTTİ, AÇLIK VAR

Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş.’de çalışan işçiler dün 08.00-13.00 arasında iş bıraktı
GÜLMEK BİTTİ, AÇLIK VAR  

İşe başlamadan önce Lüleburgaz Belediyesi önüne gelen DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Üyesi 363 işçi, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’nin Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerindeki tavrını protesto ederek basın açıklaması yaptı.

İşçiler “Başkan GÜLÜYOR, işçiler AĞLIYOR. GÜLEN Başkan işçileri ağlatıyor” derken DİSK Genel İş Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen yaptığı açıklamada; “Lüleburgaz Belediyesi tüm Lüleburgaz ve Kamuoyuna işçilere net  3 bin 500 TL verdiğini söylemiş.  Acaba başla ilçedeki işçilere mi bu fiyatı vermiş. Bize verilen teklif net 3 bin 100 TL. Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz’ı ve Kırklareli’ni aldatmasın” dedi. İşçiler basın açıklamasından sonra işçi başı yaptı.

Belediyenin tüm kademe, şantiye ve dairelerinde yarım gün iş bırakan Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ’ye bağlı işçiler, mesaiye başlamadan önce belediye önünde toplandı. İşçiler, ellerinde harf yazılı dövizlerle “Hak, Hukuk, Adalet” mesajı verdiler.

Ardından DİSK Genel-İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz, İYİ Parti İlçe Başkanı Nurdan Kurtuluş, Kristal-İş Trakya Şube Başkanı Mehmet Özmüş de katıldı. CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz’ün de işçilerin yanında yer alması ve CHP’li Lüleburgaz Belediyesi’ni protestoya katılması dikkat çekti.

DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen; açıklamasında kendilerine sunulan teklifin net 3100 TL olduğunu ifade etti. Şen açıklamasında “ Yaklaşık 3 ay olmasına ragmen sözleşmelerimizde anlaşma sağlanamadı. İşveren tarafından sunulan son teklif bekar bir işçi için 3100 TL ücrettir. Bunun yanı sıra Kanun Hükümde Kararname ile gelen ikramiye ve bayram paralarıdır. Bunları böl, ekle, çarp şeklinde yapıp 3500 TL veriyorum, kabul etmiyorlar diyorlar. Tarafımıza sunulan ücret 3100 TL’dir.5 ve 6. Aydavergi dilimine girince bu ücret 2900 TL civarına yani asgari ücret civarına inecek. Özetle asgari ücrete gelen zamı bize uygun gördüler. Kendileri bir zam teklifinde bulunmadı. Daha önce uyardık. Bu teklifi revize etmezseniz Kabul etmeyeceğiz. Sadece 1 buçuk sene evvel Lüleburgaz Belediyesi’nin kasasından çıkan ücretleri verin dedik. Bu ücretler zaten 1 buçuk yıl sizing kasanızda kaldı. Onlar sizing değil bizim hakkımızdı.

“İşveren baskı yapıyor”

“İşverenin de arkadaşlarımıza yönelik baskılarından haberimiz var. Geçen hafta uyarmıştım. Arkadaşalrımızı huzursuz etmeyin. Basın açıklamasında demokratik haklarını kullanabilirler deyip eylemin 3 gün öncesiden hazırlanan tutanağı arkadaşlara imzalatmaya çalışıyorsunuz. Kabul etmeyiz.Sabah şantiyelerde dolaştık ve arkadaşların gözlerinde o kararlılığı ve inancı gördüm. Çalışma arkadaşım dediğiniz insanları şartlarını iyileştireceksiniz. Bu teklifler bütçesinizin karşılaşayamayacağı teklifler değil.Sürdürülebilir ücret dediğiniz nedir? Vahşi kapitalizmin dayattığı ucuz işçilikten başka birşey değildir. Sürdürülebilir ücret işçiden gasp ettiğiniz ücret değildir. Lüleburgaz Belediyesi’nin bütçesi bu insanların talebini karşılayacak güçtedir.

Meclis Üyesi Kantürer’e cevap

Bir meclis üyesi büyüğümüz sormuş, “Sendikalar sizin bütçenizi sorarak mı ücret talep ediyor?” diye. Ben tam 20 yıl bütçe yaptım. Yıllarca belediye meclisinden bütçe geçirdim. Adım gibi biliyorum istediğimiz zamları karşılayabilir Lüleburgaz Belediyesi’nin bütçesi. Bu insanları daha fazla incitmeyin. Sokağa dökmeyin.

İşçiler tam gün eyleme gidiyor

Bugünkü yarım gün iş bırakma eyleminin ardından daha ağır eylemler gelecek ve bundan asla geri durmayacağız. Bozulan iş barışının tek sebebi Lüleburgaz Beleyesi yöneticileridir. “Haklarınızı iyileştireceğiz, KHK var, sabredin”  dediniz. Verdiğiniz zam sadece 500 TL.

Toplu iş sözleşmemiz taleplerimizi karşılayacak şekilde sonlanmaz ise gelecek hafta Pazar günü fazla mesai yapmayacağız. Ardından 18 Ocak 2021 Pazartesi günü tam gün sure ile iş bırakacağız. Çalışanlarınıızın taleplerini derhal toplu sözleşme masasında karşılayın” dedi.

Salim Şen’in ardından konuşma yapan İş Yeri temsilcisi Ercan Karagöbek “ Biz başkanımızı çok sevdik. Ona gülen yüzlü başkanım dedik. Hala da seviyoruz.  Kendisi doktor bunu çok iyi biliyor. Temizlik olmadan sağlık olmaz. Sağlık olmadan temizlik olmaz. “ diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek