Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Ocak 2021, Salı 16:42 tarihinde eklendi. 909 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Budak Çal’a veda

Lüleburgaz’ın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Budak Çal, 12 Ocak 2020 Salı günü son yolculuğuna uğurlandı.
Budak Çal’a veda  

Lüleburgaz’ın duayen tiyatrocusu, kültür-sanat adına yaptığı çalışmalarla tanınan, sayısız tiyatro oyununu yönetmiş olan Budak Çal, 11 Ocak Pazartesi akşamı korona virüse yenilerek 85 yaşında hayatını kaybetmişti.

Lüleburgaz’da birçok insanın hayatına dokunmuş olan, Lülebruagz’ın Budak ağabeyi, 12 Ocak Salı günü yıllarca emek verdiği CHP Lüleburgaz İlçe Binası önünde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Lüleburgazlılar yoğun yağışa rağmen törene katılarak Budak ağabeyini uğurladı. Törene CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, İl Başkanı Alaaddin Güncer, İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat gerenli, Ahmetbey belediye başkanı Mustafa Altıntaş ve birçok partili katıldı.

Törende konşma yapan İlçe Başkanı Devrim Gündüz; yaklaşık bir sene önce toplantı salonlarının adını “ Budak Çal Toplantı Salonu” yaptıklarını hatırlatarak “Onun ismini yaşatmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Daha sonra Timur Cankar; tiyatroya 4 kişi olarak başladıklarını, bu yıl 50.sanat yıllarını kutlayacaklarını ancak Budak Çal’a nasip olmadığını söyledi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek