Vali Turan, muhtarlarla bir araya geldi
İnşaat Mühendisi Şeref Dinçer hayatını kaybetti
Lüleburgaz’da yeni Avukatlık bürosu açıldı
Bu haber 14 Ocak 2021, Perşembe 09:02 tarihinde eklendi. 550 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız

Lüleburgazlı çevreci ve aktivist Hakan Dedeoğlu, Kayalı Barajı’nda yaşanan kuraklığı gözler önüne serdi.
Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız  

Bölgemizde çevrenin korunması adına faaliyetler gerçekleştiren Aktivist Hakan Dedeoğlu, kuraklığın Kayalı Barajında yaşandığı boyutu gösterdi. Dedeoğlu “ Orman yoksa su, su yoksa hayat yok. Bunu her seferinde belirtiyoruz çünkü çok önemli. Son aylarda yaşanan kuraklık nedeniyle tarım topraklarımız mutsuz. Yıllarca Edirne’nin içme suyunu sağlayan Kayalı Barajı, kuraklık nedeniyle çok üzgün.” dedi.

Kurakığın yıllardır bu boyutlara ulaşmadığını söyleyen Dedeoğlu “ Buna üzülmemek mümkün değil. Kabullenmek çok zor. Kayalı Barajı, içme suyu ve tarımsal sulama için yaklaşık 40 yıl kullanılmış bir baraj. Edirne’nin içme suyu buradan sağlandı. 30 yıldır böyle bir kuraklık hatırlamıyorum.” dedi.

“Umarım sorun azalır”

Son günlerde yaşanan yağışları hatırlatan Dedeoğlu “ Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve hala devam eden yağışlar biraz olsun rahatlattı bizleri. Umarım derdimize derman olur”  diye konuştu.

“Ağaçlandırmaya önem vermeliyiz”

Ağaçlandırmaya önem verilirse bu sorunların ortadan kalkacağını belirten Hakan Dedeoğlu “Yurttaşlar olarak  ciddi şekilde ağaçlandırma çalışmalarına katılarak mücadeleye katkı sağlayacak projeler üretmeliyiz. Ayrıca Istrancalarda (makta) ağaç kesimlerinde daha dikkatli olmalıyız. Aşırı ağaç kesimine izin vermemeliyiz. 30 cm çapında bir ağaç ortalama 30 insanın oksijenini sağlıyor. Virüs mücadelesine ağaç dikerek başlamalıyız” diyerek konuşmasını noktaladı.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek