Vali Turan, muhtarlarla bir araya geldi
İnşaat Mühendisi Şeref Dinçer hayatını kaybetti
Lüleburgaz’da yeni Avukatlık bürosu açıldı
Bu haber 27 Ocak 2021, Çarşamba 09:04 tarihinde eklendi. 494 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alpullu Şeker Fabrikası'nda 213 bin ton pancar işlendi

- Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Alpullu Şeker Fabrikası'nda geçen yıl 213 bin ton pancarın işlenerek 25 bin 100 ton şeker üretildiğini bildirdi.
Alpullu Şeker Fabrikası'nda  213 bin ton pancar işlendi  

Vali Bilgin, Alpullu Şeker Fabrikası'nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ardından gazetecilere açıklama yapan Bilgin, bir süre önce özelleştirilen fabrikanın modernize edildiğini ve tam kapasite çalışmaya başladığını söyledi. 

Bu yatırımın bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Bilgin, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlerde üretimin yavaşladığı hatta durduğu zamanlar olmuş. 2020 yılında ise 213 bin ton pancar işlenerek 25 bin 100 ton şeker üretilmiş. 55 bin ton pancar küspesi ortaya çıkmış. Fabrika sadece Alpullu ve Babaeski ilçemizden değil tüm Trakya'dan pancar almaktadır. Fabrikamızın yatırım alanlarının genişleyerek ek fabrikaların kurulmasıyla bölge halkına istihdam sağlanacaktır. Fabrika bölge ve ülke ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır."

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek