Vali Ekici’den 19 Eylül Gaziler Günü mesajı
AHH ‘hareketli’ başladı
Balkan-Rumeli Trakya Buluşması 22 Eylül'de
Bu haber 09 Şubat 2021, Salı 09:51 tarihinde eklendi. 760 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ali Fuat Şeker, salgın sürecini değerlendirdi

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Covid-19 sürecinde esnafın yaşadığı sıkıntılara dair açıklamalarda bulundu.
Ali Fuat Şeker, salgın sürecini değerlendirdi  

Esnafın Covid-19 salgınından fazlasıyla etkilendiğini ve işlerinin öneömli ölçüde bozulduğunu söyleyen Şeker, devletin yaptığı ve yapacağı desteklerin beklentiyi akrşılamasa da esnafı rahatlatacağını belirtti.

Dijitalleşmenin salgın döneminde öneminin anlaşıldığının ve teknolojik farklılılaşmaya ayak uydurmak gerektiğini söyleyen Şeker şöyle konuştu;

“Covid-19 salgını dünya çapında yayılmaya devam ederken sağlık,eğitim ve çalışma yaşamı başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını olumsuz etkilemiş,etkilemeye de devam etmektedir.Tabiki yaşanan bu salgın süresince alınan tedbirler gereği ilimiz genelindeki esnaf ve sanatkarlarımızın gelirleri azalmış,azalan gelir işyerlerimizdeki ödemelerimizde bizlere büyük sıkıntılar yaşatmıştır.İşlerimizde ciddi bir şekilde düşüş yaşanmıştır.

Bunun sonucunda esnaf ve sanatkarlarımızın ‘ nasıl ayakta kalabilirim ‘ diye düşündüğü bir süreçten geçiyoruz.Bu zor günlerde mal ve hizmet üretimi geçici azaltılan ve tamamen durdurulan esnaf ve sanatkarlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan esnaf destek beklentilerimizi tam olarak karşılamasa da birçoğu hizmet sektöründe yeralan esnaf ve sanatkarlarımıza bir nebze olsun nefes aldıracaktır.Taahhukedenvergi borçlarının kapatılması,ertelenenmuhtasar,sgk primi ve kdv’lerin alınmaması işyerlerini zorunlu kapatan esnafımıza faizsiz en az 2 yıl ödemesiz kredi desteği verilmesi gibi yeni desteklerin devreye girmesi esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatacaktır.

Salgın süresince dijitalleşme daha stratejik bir önem kazandı.Dönüşümün hızlandırıcısı oldu.Kişiler ve toplumlar ihtiyaçlarını bu ortamdan gidermeye başladılar.Bizlerde teknolojik olarak bu farklılaştırmaya ayak uydurmak zorundayız.Gücü olan esnaf ve sanatkarlarımız bu konuya odaklanmalıdır.Ar-ge ye karşı odaklanma zorunluluğumuz artmıştır.

2020 yılı esnaf ve sanatkarlarımız için kayıp yıl olmuştur.2021 yılının gelişinden çok 2020 yılının gidişine seviniyoruz.Büyük ihtimalle aşının etkisi 2021 yılının 2. yarısından itibaren görülmeye başlayacaktır.Hertürlü olumsuzluğa rağmen 2021 yılı için temkinli ve iyimserliğimizi devam ettirmeliyiz.İnşallah 2. yarıyıldan itibaren işlerimizin düzeleceğine inanıyoruz.Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen esnaf ve sanatkarlarımız çalışmalarına devam edecektir.Bizler büyük bir aileyiz.Güçlü olacak geleceği görmeye devam edeceğiz.”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek