Vali Ekici’den 19 Eylül Gaziler Günü mesajı
AHH ‘hareketli’ başladı
Balkan-Rumeli Trakya Buluşması 22 Eylül'de
Bu haber 11 Şubat 2021, Perşembe 10:18 tarihinde eklendi. 687 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli meşe balı coğrafi işaret aldı

Kırklareli meşe balı Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillendi.
Kırklareli meşe balı coğrafi işaret aldı  

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, TRAKYAKA koordinasyonunda Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan balın coğrafi işaret aldığını belirtti.

Kırklareli meşe balının bu süreçle değerinin artacağına inandığını, pazar sıkıntısı çekmeyeceğini anlatan Şahin, "Trakya'da coğrafi işaret konusunda farkındalığın artırılması ve yöresel ürünlere coğrafi işaret alınması amacıyla bir dizi çalışma yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.  Coğrafi tescil alan Kırklareli meşe balı ile Trakya'nın tescillenen ürün sayısı 16'ya çıkmış oldu." ifadelerini kullandı.

Şahin, meşe balının koyu renkli, tadı pekmezi andıran, kolay kristalize olmayan, nem oranı düşük, boğazı yakmayan ve antioksidan kapasitesi yüksek bir bal olduğuna dikkati çekti.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek