MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Vali Turan’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı
Lüleburgaz TEMA, Kitap Fuarında Masal Atölyesi açtı
Kırklareli Baro Başkanı Neşetoğlu mazbatasını aldı
Bu haber 11 Şubat 2021, Perşembe 10:18 tarihinde eklendi. 435 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MARLENA Proje toplantısı Demirköy’de yapıldı

Demirköy Belediyesince yürütülen MARLENA Projesi toplantısı yapıldı.
MARLENA Proje toplantısı Demirköy’de yapıldı  

Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği  programı kapsamında Türkiye'nin de aralarında olduğu Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna'nın işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile deniz ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Recep Gün, çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda, projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Karadeniz havzasının ortak bir değer olduğunu ifade eden Gün, çevre ve deniz kirliliğine karşı yürütülen projede önemli adımların atıldığını belirtti.

Atık toplama, geri dönüşüm, atıkların azaltması ve yeniden kullanımı alanlarında çalışmaların devam ettiğini aktaran Gün, şunları kaydetti:

"MARLENA Projesi'nde son uygulama günlerini yaşıyoruz. Bu ortaklık ve işbirliği sayesinde, deniz ve nehir sularının kirlenmesi, milli parklara ve koruma altındaki alanlara ilişkin kirlilik sorunlarla ilgili doğa koruma grupları, tabiat parkı müdürlükleri, çevre kurum ve kuruluşları, yerel vatandaş ve genç gruplar üzerinde farkındalık oluşturduk.  Biyolojik çeşitliliğin değeri ve çevrenin korunması konusunda halkın bilinçlenmesini ve eğitimini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunduk." 

Toplantıda, konuşmanın ardından proje kapsamında yapılaması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek