Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 13 Şubat 2021, Cumartesi 10:07 tarihinde eklendi. 921 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Köy okulları açılmalıdır”

Lüleburgazlı aktivist ve çevreci Hakan Dedeoğlu, Trakya’nın eski yerleşim yerlerinden biri olan Akören Köyü’nü ziyaret ederek 1968 yılında inşa edilen ancak şuan kapalı olan köy okulunda incelemelerde bulundu.
“Köy okulları açılmalıdır”  

Pınarhisar’a bağlı Akören Köyü’nde Muhtar Selahattin Çamlıdağ ile bir araya gelen Hakan Dedeoğlu, eski adıyla Avren Köyü’nde köy okulu binasının korunması için yetkililere seslendi.

Toplumların geçmişine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Dedeoğlu “ Yapı tarzıyla sembolleşmiş olan bu binanın yetkililerce ele alınarak korunmasının çok önemli olduğunu düşünüyor ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

Geçmişine sahip çıkmayan toplumların, geleceği asla olamaz!

Akören, Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür. Akören köyünün kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte İstanbul'un Fethinden önce Konya-Karaman civarından gelen ailelerce kurulduğu rivayet edilir. Çukurpınar (Sazara), Yündalan ve Akören köyleri aynı zamanda kurulmuşlardır.” diye konuştu.

Bundan önce de Vize’de Evrencik Köyü’nün ilkokulunu ziyaret eden Dedeoğlu, “Aslında hepimiz, " Okullara zarar verme, gelecek nesillerin yaşamıdır orası" diyerek, köy okullarımıza sahip çıkmalıyız.

Kısacası yetkililerin en kısa sürede yaşanan bu sorunlara genel bir çözüm bulmaları gerekmektedir.

Yıllar önce yapılmış okul hala dimdik ayakta ve gelecekle ilgili olarak planlanacak güzel bir proje üretilmesini heyecanla bekliyor.

Ayrıca; Bir değişiklik olmazsa, alınan karara göre, köy okulları tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak tekrar açılacak.

Mesela taşımalı eğitim, en başta; Köyden kente değil de, planlı olmak kaydıyla kentten köye olsaydı, bugün yaşanan bir çok sorun ki, başta evde kalmak olmak üzere sosyal işlevi zor olan bu hassas sürecin getirdiği bir çok olumsuzluk yaşanmayacaktı.” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek