Lüleburgaz'da Yeni Bir Tat: Zooffee Coffee Açılıyor!
Lüleburgaz Ziraat Odası’ndan uyarı
Yangın Lüleburgaz’ı korkuttu
Kırklareli Valisi Turan, şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti
Bu haber 01 Mayıs 2012, Salı 09:27 tarihinde eklendi. 1668 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de Köy Enstitüleri anıldı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.
CHP’de Köy Enstitüleri anıldı

Toplantıda Köy Enstitüleri hakkında bilgiler verilirken  Köy Enstitüleri’nden mezun olan   Nedim Menekşe, Rüştü Güvenç, Vehbi Dinçer, Ekrem Başaran ve Hamdi İlker’de CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın konuğu  oldu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün İstanbul Caddesi’nde bulunan  CHP Lüleburgaz İlçe Binası’nda yapıldı.

Saat 12.30’da başlayan toplantıya  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Turabi Kayan,  başkanlık yaparken   CHP Kırklareli Merkezi İlçe Başkanı Şahabettin Vardar, CHP Kırklareli  İl Yönetim Kurulu  Üyesi  Recep Ayaz,   Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı Günsel Solak, ADD Lüleburgaz  Şube Başkanı Ülkü Güvenç,  Köy Enstitüsü Mezunları  Nedim Menekşe,   Rüştü Güvenç, Vehbi Dinçer, Ekrem Başaran ve Hamdi İlker ile birlikte partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan “Artık toplantılarımız eğitim toplantısı şeklinde geçecek. Bu hafta toplantımız da Cumhuriyet Projesi olan Köy Enstitüleri hakkında bilgi vereceğiz.”dedi. Daha sonra Mandolinli Kız isimli slayt gösterisi ile Köy Enstitüleri tanıtıldı.

Belgelesin ardından sırası ile Köy Enstitüsü mezunu olan öğretmenler Nedim Menekşe,  Rüştü Güvenç,  Vehbi Dinçer,  Ekrem Başaran ve Hamdi İlker söz aldı.

Söz alan bu öğretmenler Köy Enstitüleri’nin eğitim sisteminin üretirken öğreten, öğretirken üreten bir eğitim sistemi olduğunu belirterek “ Türkiye çok partili eğitim sistemine tüm halkına eğitim vermeden geçti. Bu nedenle aydınlığı savunanlar değil dini kendi çıkarları için kullananlar iktidar oldu. Türkiye eğer 1945 yılında değil de 1955 yılında çok partili sisteme geçmiş olsaydı,   Köy Enstitüleri bir 10 yıl daha eğitim verecek e sayede tüm halkımız eğitim görecekti. Eğitim gören halk da din simsarlarını değil bilimi ve Cumhuriyeti savunanlara oy verecekti.  Ama Amerika’nın ve Avrupa’nın baskıları ile Türkiye’de çok partili sisteme geçildi ve Köy Enstitüleri kapatıldı.   Şimdi bize düşen görev Köy Enstitüleri eğitim sistemini her bölgeye yaymak” dediler.

 Toplantı da yeniden bir konuşma yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan “Yarın (bugün) 1 Mayıs.  Emeğe saygısı olmayan, emeğin hakkını vermeyen sosyal demokrat olamaz. Biz yarın CHP olarak 09.30’da parti binasında toplanıp 1 Mayıs’a atılacağız” dedi.

Toplantı da söz alan TEMA Lüleburgaz Gönüllü Temsilcisi Hakan Dedeoğlu’da 2-B Yasası onaylandıktan sonra Kırklareli sınırları içerisinde ve Trakya’da vatandaşların oldukça tedirgin olduğunu belirterek yetkililerin vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Gençlik Kolları seçimi 13 Mayıs’ ta

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından dün parti binasında yapılan Pazartesi toplantısında söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları Başkanlığı Kongresi’nin  13 Mayıs 2012 tarihinde yapılacağını belirterek “2-17 Haziran 2012 tarihleri arasında da Kadın Kolları’nın seçimi olacak. Her iki kongreyi de şölene çevireceğiz”dedi. Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek