Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 05 Şubat 2013, Salı 09:40 tarihinde eklendi. 2595 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dere Mahallesi baştan yaratılacak

Lüleburgaz Belediyesi işbirliği ile yürütülen Uluslararası Kentsel Yenileme Çalıştayı, Lüleburgaz Dere Mahallesi çalıştayı düzenlendi.
Dere Mahallesi baştan yaratılacak
Ata İş Merkezi’nde yapılan çalıştayda İstanbul Kültür Üniversitesi ve Portekiz Instituto Superior Manuel Texeria Gomes üniversitelerinden yaklaşık 30 öğrenci Lüleburgaz’da bir araya geldi. 5 gün boyunca Lüleburgaz’da çalışmalar yapacak olan öğrenciler ve öğretim görevlileri, Ata İş Merkezi’nde yapılan toplantının ardından bölgeyi gezerek incelemelerde bulundular.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, “Lüleburgaz için yeni fikirler, yeni açılımlar ve farkı yaklaşımlar araştırıyoruz. Karar vermeden önce her türlü görüşü ve düşünceyi tartıştırıyoruz. Lüleburgaz gelecekte, bölgede öne çıkacaksa, farklı bir yer alacaksa bunu anca böyle planlamalarla yapabiliriz. Lüleburgaz’ı hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki üniversitelere taşıdık, Avrupa Birliği’ne taşıyoruz. Dünyadaki benzerleri ile yarışırız hale getiriyoruz. Böyle bir çalıştay ilk kez yapılıyor ve biz bunu önemsiyoruz” dedi.
 
Amaç katkı sağlamak
Belediye Başkanı Halebak, çalıştayın amacıyla ilgili de bilgi vererek, “Uluslar arası Kentsel Yenileme Çalıştayı, Lüleburgaz Dere Mahallesi uygulanması planlanan kentsel yenileme projesine katkıda bulunacak fikirler sunmayı amaçlıyor. Bu çalıştayın amacı kentsel strüktürü, onun yaşadığı değişimleri ve uzun süreçli gelişimini analiz ederek ve kentsel bağlamda Lüleburgaz’ın gelişim ve potansiyelini ve geçmişten gelen kent belleğinin bugünkü önemini kavrayarak gelecekteki kentsel strüktürün oluşum sürecini önceden görebilmektir. Bu çalıştayın katılımcıları, yurtiçi ve yurtdışından gelen konusunda uzman öğretim görevlileri ile birlikte Dere Mahallesi’ndeki kentsel boşluğu yeniden düzenlemek için yeni konut bloklarına ve kamusal boşluklara odaklanarak, yeşil alanları boş alanları, ulaşım akslarını ve tarihsel sürekliliği de göz önüne alarak senaryolar geliştirecekler. Belediye tarafından burası için geliştirilen stratejik planın amacı, o alanın önemli unsurlarını daha da güçlendirmek ve gelecekte orada yaşayacaklar için oranın kalitesini arttırmaktır. Bunu gerçekleştirirken kullanılacak önemli olan şeyler alanın nehre yakın olması, kentsel sisteme doğal çevre olarak entegre edilebilecek boş alanlara ve mevcut yapı mirasını içeren kamusal alanlara sahip olmasıdır” ifadelerini kullandı. Ömer MUTLU
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek