Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Mart 2021, Pazartesi 17:57 tarihinde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatan Partisi’nden 8 Mart kutlaması

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olması dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.
Vatan Partisi’nden 8 Mart kutlaması  

Vatan Partisi İlçe Başkanı Şaban Kızıltan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle Atatürk büstüne çelenk sundu. Saat 13.00’da başlayan programa Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanı Erkan Demirkan, Merkez İlçe başkanı Hayal Bumin, Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan, Selda Kılıç, Vildan Alanat, Halil Göçen, Hüseyin Baskın, Servet Şenyiğit katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra çelenk sunma töreni gerçekleşti. Ardından Vildan Alanat günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaptı.

Alanat şöyle konuştu;

“EMEKÇİ KADINLAR DEVRİMİN ÖNCÜLERİDİR Değerli Basın Emekçileri ve Saygıdeğer Lüleburgaz Halkı; Bizler, göğün yarısını omuzlayan, toplumun yarısını oluşturan , diğer yarısını da yetiştiren kadınlarız. Emeğin tam da kendisi olan kadınlarız. Bundan 164 yıl önce 8 Mart 1857 tarihi, 40 bin emekçi kadının daha iyi çalışma koşulları için , eşit işe eşit ücret için ve analık hakları için başlattıkları iş bırakma eyleminde 129 kadının yakılarak öldürüldüğü gündür. Bugün de emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin emek ve sömürüsü aynı baskıcı ve sömürücü tutumlarıyla sürdürülmektedir. Emekçi Kadınlar günü, eğlence — oynama günü değildir. Emekçi Kadınlar Günü , ağlama, yas tutma günü de değildir. Bugün birlik olma , birlikte mücadele etme günüdür. Ülkemizde kadınların büyük mücadelelerle elde ettikleri hakları ellerinden almmakita , ortaçağ karanlığına geri götürülmek istenmektedir. Uyduruk , "esnek çalışma" yalanlarıyla işlerinden uzaklaştınlmakta , insan hakkı olan yaşama hakkı ellerinden alınmaktadır. Üç çocuk yapın yalanlarıyla eve hapsedilip çalışmı hayatından koparılmak istenmektedirler. Gün geçmiyor ki kadın cinayetleri, kadına şidd< ve tecavüz olayları medyaya yansımasın. Kadın cinayetlerinin yüzde bin dört yüz arttığı ülkemizden söz ediyoruz.

Kurtuluş Savaşında , "Türk kadını tüm dünyaya gücünü göstermiştir" diyen Mustafa Kem ATATÜRKsün izinde yürüyen başı dik , yürekleri büyük vatan sever öncü kadınlanz. Vata Partisi'nin cumhuriyetçi öncü kadınları görev başındadır. Bu hayasız akıma teslim olmayacağız. Bizler devrimci cumhuriyet kadınları olarak yaşamak istiyoruz. Biliyoruz ki ,kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan da kadın kurtulamaz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Vatan savunmasında safımızı tuttuk, kurtuluş savaşımızın devrimci geleneğini alanları doldurarak devam ettiriyoruz, ettireceğiz.

Vatanımızbölünmesin , Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşasın diye vatansever tüm kadingan örgütlü mücadeleye davet ediyoruz. Amacımız; Kadına değer veren , cumhuriyetçi , laik , emeğin sömürülmediği , Atatürk yolundan sapmayan Türkiye yaratmaktır. Tarlada , fabrikada , büroda ve evde sürekli üreten kadınlar ülkenin bugününü ve yarınını yaratan kadınlardır. Diyarbakır'da Hacire Ana'nın başlattığı ve 250'den fazla ailenin katıldığı , 550 gündür süren evlat nöbeti eylemi tüm Türkiye'den ses getiriyor ve Diyarbakır'da , Şırnak'ta , Van'da kitlesel katılımlı mitinglere dönüşüyor. An.aların gücü Türkiye'den ses getiriyor. Dünyanın güneş etrafında değil , kadının etrafında döndüğü bir evren özlemiyle Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz. Kadınlar için , vatan için , aydınlık yarınlar için tüm kadınlarımızı Vatan Partisi saflarında birleşmeye çağırıyoruz, örgütlü mücadeleye davet ediyoruz.”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek