Kırklareli Nüfus Müdürü Atay'dan
Rüzgardan uçan çadır korkuttu
Müşerref Süzen toprağa verildi
Milletvekili Özkan saha çalışmalarına devam ediyor
Bu haber 12 Mart 2021, Cuma 09:33 tarihinde eklendi. 767 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Papazı buldu, MANŞET oldu

Lüleburgazlı Araştırmacı-Koleksiyoner Mustafa Gültekin, Edirne’de yaptığı araştırma sırasında Bulgaristan kilisesinin Yunan kilisesinden ayrılmasında büyük rol oynayan RaphaelPopov’un mezarını buldu. Gültekin’in keşfi Bulgaristan’ın önemli gazetelerinden Maritza Gazetesinde geniş yer buldu.
Papazı buldu, MANŞET oldu  

Lüleburgazlı Mustafa Gültekin, Edirne’de mezar taşlarına dair yaptığı araştırmayı sürdürürken İtalyan Mezarlığı’nda PsikoposRaphaelPopov'un mezarını buldu. Bulgarları Yunan Kilisesinden ayırmak için verdiği mücadele ile tanınan Popov’un mezarının keşfi Bulgaristan’ın önemli gazetelerinden Maritza Gazetesi’nde geniş yer buldu.

Haberde; PsikoposRaphaelPopov’unmezarının  Edirne' de İtalyan Mezarlığında Mustafa Gültekin tarafından bulunduğu, mezar taşının üstünde Episkopos işaretinin  bulunduğu ve taştaki yazıların kiril alfabesiyle yazıldığı ve net okunabildiği belirtilirken Popov’a dair bilgiler yer aldı.

Popov’unBulgarları Yunan Kilisesinden  ayırmak için verilen mücadelede kilit rol oynadığı 1860 yılında  1 yıl Sofya’nın en büyük Kilisesinde görev yaptığı, 1861 yılında Edirne’de görev yaptığı daha sonra İstanbul' a gittiği ve 1865’te Edirne'de görev yaptığı ve Edirne'in Bulgar Kilisesi'ni Yunan Kilisesinden ayrılmak için verilen mücadelede merkez olduğunu, Mayıs 1876’ da hayatını kaybettiği yazıyor.

Haberde Popov’un cenazesine Avrupa’nın pek çok yerinden Katolik Liderlerin katıldığı, askeri tören ve kilise marşlarıyla büyük bir seremoniyle defnedildiği de yer alıyor.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek