Kırklareli Nüfus Müdürü Atay'dan
Rüzgardan uçan çadır korkuttu
Müşerref Süzen toprağa verildi
Milletvekili Özkan saha çalışmalarına devam ediyor
Bu haber 17 Nisan 2021, Cumartesi 09:38 tarihinde eklendi. 731 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Emekli ikramiyesi asgari ücret kadar olmalı”

DİSK’e bağlı Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi, Emeklilere verilen Bayram İkramiyelerinin arttırılması için dün İş Bankası karşısında bulunan üçgen parkta bir basın açıklaması yaptı.
“Emekli ikramiyesi asgari ücret kadar olmalı”  

DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Karagöz’ün okuduğu basın açıklamasında; “Emekliye verilen Bayram ikramiyeleri 1000 TL değil bu yıl için asgari ücret kadar yani 2 bin 825 TL olmalı. Yılda 2 kez değil 4 kez verilmeli. İsmi de Bayram ikramiyesi değil Emekli İkramiyesi olmalı. Asgari ücretten aşağıda düşürülmemeli” denildi.

DİSK Emekli-Sen Lüleburgaz Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla her yıl emeklilere bayram ikramiyesi olarak yapılan ödemenin anlamını yitirdiği belirtilerek bu ödemeyi sadaka olarak gören anlayışın kendileri tarafından kınandığı ve kabul edilmediği ifade edildi.

Yapılan açıklamada “İktidar 13,5 milyon emekliye topyekün saldırmaya, emeklileri ötekileştirmeye, bizleri açlığa ve yoksulluğa terk etmeye devam ediyor.

Emeklilerin en temel insan haklarından biri olan sendikal örgütlenme hakkını engellemek için her yolu deneyen iktidar yine bizlerin en insani taleplerine ve sendikal mücadelemizin temellerini oluşturan bütün diğer taleplerimize kulaklarını tıkamayı sürdürüyor. Değerli kamuoyu; Taleplerimiz karşısında üç maymunu oynayan iktidar bugün de emeklilere °bayram ikramiyesi" adı altında yapılan üç kuruşluk ödemelere göz dikiyor.

Yıllarca sendikamızın emekli ücretlerinin düşürülmesine ve asgari ücretin gerisinde kalmasına karşı yükselttiği mücadele ve ısrarcı taleplerimiz sonucu 2018 yılında yılda iki kez verilmeye başlanan ve o tarihten itibaren güncellenmeyerek 1000 TL olarak verilmeye devam edilen emekli ikramiyeleri bugün anlam ve önemini çoktan yitirmiş bulunuyor.

Bizler, emeklilere yapılan her ödemeyi sadaka olarak gören bu anlayışı ve "bayram ikramiyesi" adı altında yapılan bu ödemeyi şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz.

Değerli dostlar, İktidarın uzun yıllardır uygulamaya koyduğu ekonomik politikalar nedeniyle biz emekliler zaten bayramları bayram tadında geçiremiyorken; önümüzdeki bayrama hâlihazırdaki salgın koşulları nedeniyle çok daha zor koşullar altında gireceğiz.

 

Bizler, hem asgari ücret hem de enflasyon karşısında eriyen emekli bayram ikramiyelerinin belli bir noktada sabitlenip, enflasyondan etkilenmeden 1000 lira olarak ödenmeye devam edilmesini kabul etmediğimizi bildiriyorduk.

Bugün geldiğimiz noktada, günlük ortalama masrafı 10 milyon lira olan saraydan bildiriyorlar: Emeklilerin bayram ikramiyesine enflasyon oranında artış yapılacak(!) Bizlere müjde olarak sunulan bu sadakayı DISK Emekli-Sen olarak kabul atmayacak; özellikle geçen bayramda yaşadığımız olumsuzluklar, d göz önünden bulundurarak, bundan sonraki bayramları bayram tadında geçirebilmek için talebimizi dillendirmeyi sürdüreceğiz.

Bu anlamda acilen bu ikramiyenin "bayram ikramiyesi' değil "emekli ikramiyesi" adı altında değiştirilmesini ve asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda dört ikramiye olarak güncellenmesini talep ediyoruz. Ve bir kez daha bildiriyoruz: Onur kırıcı uygulamalara ve hak ihlallerine karşı emekliler, yaşamın ekonomik, toplumsal, kültürel her alanında söz söylemeye, mücadele etmeye devam edecek!

Bayramların bayram tadında kutlanacağı günler gelecek! Dayatma Değil Toplu Sözleşme; Sadaka Değil Alın Teri!” ifadelerine yer verildi.

 

DİSK’e bağlı Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasına; “DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Avni Berberoğlu, İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, CHP, Emek Partisi ve Sol Parti Üyeleri katıldı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek