Kırklareli Nüfus Müdürü Atay'dan
Rüzgardan uçan çadır korkuttu
Müşerref Süzen toprağa verildi
Milletvekili Özkan saha çalışmalarına devam ediyor
Bu haber 29 Haziran 2021, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 760 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hakan Dedeoğlu “Evciler Köyü halkı taş ocağı istemiyor”

Lüleburgazlı çevre dostu Hakan Dedeoğlu; Pınarhisar’a bağlı Evciler Köyü’ne giderek doğa harikası olan köyde incelemelerde bulundu. Köy muhtarı Ahmet Bodur’la görüşme gerçekleştiren Dedeoğlu; Muhtar Bodur’dan çevrede taş ocakları olduğunun bilgisini alarak köyün yakınına yapılacak taş ocağına gerek olmadığını belirtti.
Hakan Dedeoğlu “Evciler Köyü halkı taş ocağı istemiyor”  

Bölgede hayvancılıkın yaygın olduğunu söyleyen Dedeoğlu; bölgenin korunması gerektiğini belirtti. Köy halkının taş ocağı istemediğini söyleyen Dedeoğlu; çiftçiye yapılacak yatırımın daha doğru olacağını ifade ederken eskiden suyunun içildiği köyün suyunun şimdi çevre kirliliği nedeniyle kullanma suyu olarak kullanılabildiğini belirtti.

Hakan Dedeoğlu şöyle konuştu; “Bu defa da; Kırklareli İli, Pınarhisar İlçesi, EVCİLER köyündeydik. Köy oldukça eski bir geçmişe sahip. Ortalama 530 yıl öncesine dayanan tarihi ile bölgenin az sayıda ki Türk köylerinden biri Evciler.

Bu arada; Evciler göleti 27m derinlikte 1990 yılında tarım ve hayvancılık konusu adına kurulmuş bir gölet. Ve, Mayadağ  Trakya’nın en yüksek yeri itibarıyla su, dereler aracılığıyla Lüleburgaz’a kadar geliyor.

Buralardan doğan bu temiz sular güney yönünde ovaya indiğinde kirlendiği için çevreye zarar veriyor. Bu suyu çocukluğumda direkt olarak içerken, şimdi sadece sulamada kullanıyoruz.

Gölet üzerinden salma sulama yerine, kapalı sistem yapabilmenin çalışmaları DSİ bölge müdürlüğü üzerinden devam ediyor. Kuraklık büyük sorun, bu yüzden çözümünü bugünden bulmalıyız.

Oldukça doğal olan bu köyün 350m yakınında gariptir ki taş ocağı yapılmak isteniyor. Aslında bırakın taş ocağı açmayı, bu köyün her noktası özenle korunmalıdır. Burada görebildiğiniz hemen her yer ormanlık, sulak alan ve doğal bitki örtüsüyle kaplı. Bugün, gölet ve çevresinin resmini yapsanız, bu kadar güzelini başaramazsınız!

Köy Muhtarı Ahmet Bodur ve eşi Kudret Bodur gerçekten mücadeleci insanlar. Muhtar dar canlı ve oldukça çalışkan, eşi ise her konuda mücadeleci ve en önemlisi de Taş Ocakları temelinde örgütlü ve kararlı oluşuyla köy kadınlarına öncü olmuş biri.  

Muhtar beyin ifadesine göre; Köyün çevresinde birçok taş ocağı olduğunu dolayısıyla burada ayrıca kurulmasının anlamı olmadığını belirtirken bölgede 10.000 büyükbaş, 20.000 küçükbaş hayvan bakıldığını belirtti. Ayrıca, devletimiz burada taş ocağı açmak yerine bizlere tarım ve hayvancılık konusunda destek vermesi kesinlikle daha yararlı olacaktır.

Her zaman söylediğim gibi, “ Kadınların Erkeklere göre daha dürüst ve idealist “ olmaları gerçeği. Kudret Hanımın özellikle de “ birlikten güç doğar “ ilkesiyle hareket ediyoruz demesi güzeldi.

Muhteşem bir köy olan Evciler de, doğallığı korumak adına her şeyi, ama her şeyi yapacağız!. Yıllardır, Trakya da yaşanan bir çok plansızlık sonrasında “ KÖY HALKI OLARAK, TAŞ OCAKLARINA KARŞIYIZ!.” Ve karşı olmaya da devam edeceğiz kararlılığı içinde hareket etmeleri gerçekten güzeldi.

VE HEP BERABER GELECEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ!.”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek