Kırklareli Nüfus Müdürü Atay'dan
Rüzgardan uçan çadır korkuttu
Müşerref Süzen toprağa verildi
Milletvekili Özkan saha çalışmalarına devam ediyor
Bu haber 30 Haziran 2021, Çarşamba 09:17 tarihinde eklendi. 811 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Büyükkarıştıran’da unutulmaz gece

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran’da önceki akşam unutulmayacak bir gece yaşandı.
Büyükkarıştıran’da unutulmaz gece  

AB Projesi ile yapılan çok amaçlı kültür merkezinin açılış gecesi toplumsal bir sosyal sorumluluk projesinin Gala Gecesi ile gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg- IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı kapsamında hibe almaya hak kazanan ‘’Kültürel mirasın daha iyi sunulmasıyla Topolovgrad ve Büyükkaristiran belediyelerinin turist çekiciliğini arttırmak’’ isimli projesi ile yapılan Çok Amaçlı Kültür Merkezi resmi açılış töreni önceki gün 19.00-22.30 saatleri arasında Büyükkarıştıran’da gerçekleştirildi.

Filika Medya’nın organize ettiği gecede “Bizde Sizin Gibiyiz” isimli kısa farkındalık filminin tanıtımı da yapıldı.

Dilek Çakır’ın organize ettiği, Büyükkarıştran Belediyesi ve Kırklareli Belediyesi’nin de organizasyona büyük destek verdiği gecenin sunuculuğunu Ece Prim ve Ata Çağlayan yaptı.

Alman asıllı oyuncu Wilma Eyes’in de katıldığı geceye katılımcılara ve projeye destek olan sponsorlara da plaket verildi.

Programa AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut, Bulgaristan Topolovgrad Belediye Başkan Yardımcıları ve Proje ekibi, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı (BRTK) Zürfettin Hacıoğlu, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan, Galası yapılan filmin oyunları ve projenin sponsorları katıldı.

Gecede birbirinden güzel dans etkinlikleri ve canlı performanslar sergilenirken Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, AB projesi ile yaptıkları çok amaçlı kültür merkezinin böyle farkındalık projesi ile açmanın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Büyükkarıştıran’a çok  amaçlı Kültür Merkezi yapılırken Belediyenin bütçesinden 5 kuruş para çıkmadığını ve projenin tamamen hibe olduğunu belirten Başkan Çamlıca, AB projeleri ile Büyükkarıştıran’a yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gecede AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’da birer konuşma yaptı.

Ulusal medyanın da ilgi gösterdiği etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek