Kırklareli Nüfus Müdürü Atay'dan
Rüzgardan uçan çadır korkuttu
Müşerref Süzen toprağa verildi
Milletvekili Özkan saha çalışmalarına devam ediyor
Bu haber 01 Temmuz 2021, Perşembe 09:14 tarihinde eklendi. 872 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİZDE SİZDENİZ PROJESİNE TÜRKİYE GENELİNDE DESTEK GELDİ

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi ve Bulgaristan Topolovgrad Belediyesi arasında sınır ötesi iş birliği proje kapsamında yapılan çok amaçlı Kültür Merkezinin açılışı, 28 Haziran 2021 Pazartesi akşamı özel çocukların rol aldığı “Biz de sizin gibiyiz” filmin galası ve özel çocukların etkinlikleri ile gerçekleştirilmişti.
BİZDE SİZDENİZ PROJESİNE TÜRKİYE GENELİNDE DESTEK GELDİ  

Alman asıllı oyuncu Wilma Eyes’in de katıldığı geceye katılımcılara ve projeye destek olan sponsorlara da plaket verildi.

Programa AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce,  Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacığlu, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Karahalil Belediye Başkanı  Aykut Yakut, Bulgaristan Topolovgrad Belediye Başkan Yardımcıları ve Proje ekibi, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı (BRTK) Zürfettin Hacıoğlu, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan, Galası yapılan filmin oyunları ve projenin sponsorları katılmıştı.

Trakya'nın Kırklareli ilinde çekimi gerçekleşen “Biz de Sizin Gibiyiz” farkındalık kısa filmi, down ve otizmli özel eğitimli çocukları ilk kez profesyonel oyuncularla bir araya getirdi.

Yapımcılığını Filika Medya kurucusu Dilek Çakır’ın, yönetmenliğini Onur Öğde'nin üstlendiği ve senaryosunu Sevtap Öcal Aşkın'ın yazdığı “Biz de sizin gibiyiz” kısa filmi, kaynaştırma öğrencilerinin okula alışma sürecinde diğer çocukları bilinçlendirmek onlarında desteğiyle bu özel çocukların onlar için başarması zor olan her şeyi başarabileceklerini çocukların ve velilerin görmelerini sağlamayı hedeflemiştir.

Proje, özel eğitim kurumu rehber öğretmenin ifadesiyle iki, üç çocuk da fiziksel ve sosyal gelişim sağlanmış, proje öncesi hazırlık aşamasında oyunculuk ve dans eğitimleri verilmişti.

Filmin okullarda yayınlanması amaçlanıyor

Film de Sinan Bengier, Mehmet Çepiç, Ece Pirim, Şenol İpekgibi  bütün oyuncular gönüllü olarak rol almışmıştı. Film hazırlıklarında özel çocuklarımız Burhan Özdemir ve Ege Erdoğan diğer çocuk oyuncu arkadaşları Kardelen Aşkın, Ecrin Kiracı, Duru Engin, Elif Almira Barbin provalara dahil olarak keyifli zaman geçirmişlerdir.

Gecede Özel çocuklar, bir aydır hazırlandığı dans gösterilerini sergileyerek  ayrıca otizmli Petek Pehlivan sahnede  en çok sevdiği Babuba türküsünü seslendirerek alkışlandı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Sinem Senna ve Enbe Orkestrasının solisti Erdem Seyhan sevilen şarkılarını özel çocuklar için seslendirdi.

 

Filmin yapımcısı Dilek Çakır, “Biz de sizin gibiyiz” filmine istinaden 17 Haziran 2021 tarihinde İstanbulda Uluslararası Best of Year awards ödül töreninde yılın en dikkat çeken kadın yapımcısı ödülünü almıştı.

 

Film Trakya’daki Belediyelerden Kırklareli, Büyükkarıştıran, Babaeski, Süleymanpaşa Belediyeleri ve sponsor firmaların destekleriyle çekilmişti.

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde gerçekleştirilen, tüm partileri bir araya getiren projeye Türkiye genelinden de destek gelmeye başladı.

Filika Medya Sahibi Dilek Çakır, çok yanında Türkiye’yi kucaklayan yeni projeleri de hayata geçirmeye başlayacağını söyledi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek