Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Temmuz 2021, Cumartesi 09:15 tarihinde eklendi. 639 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bisiklet ve motosiklet sürücüleri, çevre yolu yapılmamasını protesto etti

Lüleburgaz’da geçtiğimiz günlerde 17 yaşındaki Eren Karabıyık isimli gencin Terminal Mevki’nde TIR çarpması sonucu yaşamını yitirmesi üzerine 8 Temmuz 2021 Perşembe akşamı toplanan bisiklet ve motosiklet sürücüleri Lüleburgaz’a çevre yolu yapılması için gösteri yaptı.
Bisiklet ve motosiklet sürücüleri, çevre yolu yapılmamasını protesto etti  

Eren Karabıyık’ın Terminal Mevkii’nde bisikletiyle yaya yolundan geçerken kırmızı ışığı ihlal eden TIR’ın çarpması sonucunda yaşamını yitirmesi, Lüleburgaz’da çevre yolunun gerekliliği bir kez daha gözler önüne sermişti. Lüleburgazlı vatandaşlar yaşanan olaya tepkisini gösterirken ve çevre yolu talebini yinelerken bisikletli ve motosikletli gruplar da çevre yolu talebiyle gösteri yaptı.

Lüleburgaz Hedef Doğa Sporları Grubu öncülüğünde bir araya gelen bisiklet ve motosiklet sürücüleri, Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nden hareket ederek Kongre Meydanı’na ulaştılar.

Grup üyeleri, çevre yolunun yapılmasının gerekliliğini ve D-100 Karayolu’nda daha fazla can kaybı yaşanmasını istemediklerini söylediler

Hedef Doğa Sporları Grubu tarafından yapılan açıklamada “ ÇEVRE YOLU İSTİYORUZ !!!

Yıllardır sesimizi duyurmak için çaba sarf ediyoruz ama kimse duymak istemiyor. Önce Sinan Atakan Yavuz kardeşimizi kaybettik. Şimdi Eren Karabıyık kardeşimizi kaybettik. Daha kaç kişi kaybetmemiz gerekiyor çevre yolu için.

150 bin nüfuslu ilçemizin tam ortasından geçen D-100 karayolu üzerinde yıllardır yaşanan yaya, motosikletli, bisikletli ölümler ve yaralanmalara hep bir ağızdan dur demek için düzenlediğimiz etkinliği tamamladık.

Bu çevre yolunun yapılmasında sorumluluğu olan TÜM YETKİLİLERE ve LÜLEBURGAZ HALKINA bir kere daha sesleniyoruz.

Çevre yolu istiyoruz !!!” denildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek