Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 16 Temmuz 2021, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 763 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlılar çevre yolu talebini haykırdı

Lüleburgaz Kent Konseyi tarafından siyasiler tarafından yıllardır söz verilmesine rağmen yapılmayan ve bu nedenle D-100 Karayolu üzerinde yaşanan trafik kazalarında can kayıplarının artması ve kirliliğiyle kanser gibi hastalıklara davetiye çıkaran Ergene’nin ıslah edilmesi projesinin de hayata geçirilememesi nedeniyle 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü eylem düzenlendi.
Lüleburgazlılar çevre yolu talebini haykırdı  

“Nasreddin Hoca Tarihi Taş Köprüye Geliyor” ismi verilen eylem için yaklaşık 200 kişilik bir grup Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda buluştu. Etkinliğe Lüleburgaz Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve çalışma gruplarının yanı sıra, Lüleburgaz’ın tanınmış simaları, siyasi parti temsilcileri, Lüleburgaz Beşiktaş Taraftarları Derneği üyeleri, Galatasaray Taraftar Grubu, Nerdeyiz Lüleburgaz Motosiklet Kardeşliği Derneği, Türk Chopper Lüleburgaz Motosiklet Derneği, dernekler ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Nasreddin Hoca’ya büyük ilgi

Kongre Meydanı’na getirilen eşek ve Nasreddin Hoca mizansenine ilgi büyük oldu. Katılımcılar, NAsreddin Hoca’yla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç; Lüleburgaz’a yapılamayan çevre yolu ile Ergene’nin ıslahı konuları üzerinde durarak bu sorunların çözülmesi gerektiğini ve Lüleburgaz halkına neden ceza ödetildiğini sordu. Başkan Dinç; cumhurbaşkanıyla görüşme taleplerini iletti.

Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, şöyle konuştu; “Bugün burada; yaşadığımız kente dair iki hayati konu için biraradayız... Evet belki dünyayı değiştiremeyebiliriz; buna gücümüz yetmeyebilir, ancak yaşadığımız kenti ve çevreyi değiştirebiliriz

En nihayetinde; her sabah uyandığımız, havasını içimize çektiğimiz, sokaklarında caddelerinde gezdiğimiz , meydanlarında toplandığımız kısacası her gün birarada Yaşadığımız kentimize sahip çıkmak, olumsuzluklar karşısında haykırmak, mücadele etmek bizlerin hissettiği en önemli sorumluluk olmalı. Çünkü kentimiz, değerlerimiz, geleceğimiz ve en önemlisi taşıdığımız Canlar bizler için çok önemli!!!!

Çok Değerli katılımcılar ve çok değerli basın mensupları; İki hayati konu demiştim konuşmamın başında; 1. Ergenemizin ıslahı konusu 2. Çevresindeki tüm yerleşim yerlerinde var olan ancak Trakya'nm coğrafi merkezinde yer alan Lüleburgaz da bir türlü yapılamayan çevre yolu konusu Nasreddin hocam eşeğin sırtına ters bilme hikayesi gibi bu durum; Her iki konu için söylenilmesi gereken; bu kentte yaşayanların; kamu kurumlarının ve STK ların sorumluluktan kaçamayacakları, kayıtsız kalamayacakları, tam tersine hep birlikte yüzleşmek durumunda olduğumuz tarihi eşikteyiz...

Ergenemizin ıslahı projesi özelinde; kurumsal söylemlerin, yapılan protokollerin, sosyal medyaya yansıyan projelerin dışında eyleme geçilmediğini ve Ergenemizin yıllardır olduğu gibi kaderine terkedildiğini üzülerek görüyor ve yaşıyoruz...

Yıllardır bir canlının dahi yaşayamadığı, kentimizin sağlığını tehdit eden bu sorunun çözümü için kent yaşayanları olarak artık susmayacağımızı belirtmek istiyorum...

 Ve diyorum ki; söylem değil eylem bekliyoruz; Ergenemizi geri istiyoruz...

Ve yıllardır yapılamayan; çok sayıda canımızı yitirdiğimiz çevre yolu projesi...

Merak ediyor ve soruyoruz... Trakya bölgesinin en büyük ve merkez nüfusu en yoğun yerleşim merkezlerinden 783.000 km2 Türkiye Cumhuriyeti topraklarında 1017 km2 yer kaplayan Lüleburgaz'a neden çevre yolu yapılmıyor? Muhatabımız kim? Ankara ne zaman sesimizi duyacak? Lüleburgaz] sahipsiz sananlar büyük bir yanılgı içinde. Lüleburgaz sahipsiz değildir!

Yapılamayan Çevre Yolu yüzünden ölmek, ıslah edilmeyen dere yüzünden kanser olmak, evlerimizi, işyerlerimizi basan sular yüzünden maddi zarar görmekten yorulduk. Lüleburgaz halkını kim neden cezalandırıyor? Bu cezanın bedeli ölüm müdür? Lüleburgaz halkı bu cezaları hak edecek ne yapmıştır?

Sadece seçim zamanlarında ortaya çıkan projeler seçim sonrasında sümenaltı ediliyor. Bizler Lüleburgaz’ın partiler üstü yapısından ödün vermeyen, ortak aklın birleştirici gücü KENT KONSEYİ olarak Lüleburgaz halkıyla birlikte sorularımızın cevaplarını alana kadar inandığımız ve hak ettiğimiz yolda mücadelemize yorulmadan devam edeceğiz! Bu meydanlardan Ankara'ya mesajımız Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmektir.”

Katılımcılar daha sonra Tarihi Taş Köprü’ye doğru yürüyüşe geçti. Eşeğe ters binen Nasreddin Hoca hikayesinin canlandırıldığı etkinlikte Nasreddin Hoca’yı canlandıran bir kişi eşeğe ters binerek Kongre Meydanı’ndan Taş Köprü’ye geldi. Katılımcılar ise taleplerini haykırarak onu takip etti. Taş Köprü’de Nasreddin Hoca’nın göle maya çalma hikayesi canlandırıldı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek