Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 14 Şubat 2013, Perşembe 09:19 tarihinde eklendi. 3302 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Evrenin Çocukları” FABEV’DE buluşuyor

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 11 yıl Şube Müdürü olarak görev yapan Tahir Kadem 2013 yılı ocak ayında emekli olmuştu.
“Evrenin Çocukları”  FABEV’DE  buluşuyor
Ömer MUTLU - İlçemize uzun yıllar başarı ile hizmet veren şube müdürü Kadem Babaeski’de bu yıl açılan Özel Babaeski Faik BESİMOĞLU  İlköğretim Okulu’nda Müdür olarak göreve başladı.
Hürfikir Gazetesi olarak Kadem’i ziyaret ederek okul hakkında bilgiler aldık.
 Kadem, Özel Babaeski Faik  Besimoğlu İlköğretim Okulu öncelikle bir vakıf okulu diyerek, “Faik Besimoğlu Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı(FABEV) şu an 38 dönümlük arazi üzerine kurulmuş. Gelecekte vakfa ait 185 dönümlük arazi üzerine lise ve üniversite ile 300 yataklı pansiyon da kurulması planlanıyor. Okul  “Anaokulundan Üniversiteye Bizimle hayalleriniz(e/i) doku(n/y)un.” sloganı ile 2012- 2013 Eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başladı.  Şu an sadece Ana sınıfı ile 1 ve 2. sınıfta öğrencilerimiz var.  Eğitimde kalite ön planda tutuyoruz. Benimde kadroya dahil olmamla birlikte ilk okulun 1,2,3,4 sınıflarına öğrenci alınması için karar aldık. Şubat 2013 tarihinden itibaren bu sınıflara öğrenci kabul edeceğiz. Bunu yanında önümüzdeki yıldan itibaren ortaokulun sadece 5 sınıfı yeterli başvuru olması halinde  faaliyete geçecek” dedi.
 
Olanaklar sınırsız 
Okulun fiziki imkanları çağdaş eğitim olanakları ile son derece titiz bir şekilde  donatıldığını belirten Kadem, “Öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünüldü. Bilgisayar destekli akıllı tahtaların olduğu sınıflar,  kapalı basketbol, voleybol sahası, tenis kortu, trafik eğitim alanı yanında 500 kişi kapasiteli tiyatro salonu da mevcut. Ayrıca standartlara uygun halı saha, çocuk oyun parkuru ve devamlı sıcak su bulunan duşlar da göz kamaştırıyor. Öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve öğleden sonra ara öğün yemek veriyoruz. Okulda öğrenciler anasınıfından itibaren İngilizce öğreniyorlar. Beceri dersleri (resim, müzik, beden eğitimi, yabancı dil.) sınıf öğretmeninin yanında branş öğretmenleri tarafından veriliyor. Öğrencilerin mevcut yetenekleri sonuna kadar destekleniyor ve bireyin gelişmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor. Programlarımız okula devam eden öğrenciler için dershane ihtiyacı olmayacak şekilde düzenleniyor. Okulumuz mevcut imkanlarıyla öğrencilerine ve çevreye yaz okulu olarak hizmet vermeyi de planlıyor” diye konuştu.
Ekibimle birlikte 21. yüzyılın okul kültürünü yaratacağız diyen Kadem, konuşmasında Lüleburgaz’a olan ilgisi ve sevgisini dile getirmeyi de ihmal etmiyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okulumuzu velilerimizin hizmetine de açacağız ifadelerini kullanan Kadem, “Örneğin okulun imkanlarını velilerimizle paylaşacağız. Kurumumuzdan hizmet alan aileler günün belirli saatlerinde okulumuzun araçları ile alınıp, okul kurağının içinde eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde kendileri için ayrılan ve düzenlenen bölümlerinde sanatsal ve sportif, (step, aerobik vb.) yapabilecek. Hatta ebeveyn bu tür etkinliklere geldiğinde öğle yemeğini çocuğu ile birlikte yiyebilecek. Ayrıca  okulda hafta sonlarında sıklıkla tüm velilerin gönüllü ve aktif katılımıyla “Çocuk Yetiştirme” ve “Sağlıklı Ebeveynler Olmak” ile ilgili yaşantısal paylaşım eğitimleri gerçekleştiriliyor. Bu eğitimlerin sonunda yapılan öz değerlendirmelerin birinde bir velinin “Çok etkilendim, Eğlenerek öğrendim. Birçok konuda farkındalığım arttı” ifadesi bizlerde de yepyeni bir okul kültürünün doğmakta olduğu inancını pekiştirdi. Okulumuzun vizyonu da çok anlamlı. FABEV’de, “Everenin Çocukları” için eğitim ve öğretimde sınır yoktur.
Kısacası bu okulda herkes öğrenmeyi öğrenen öğrenci, öğretmenler, öğrenciler ve aileler hatta okula gelen herkes farklı bir okul kültürüne geldiğini hissediyor, heyecanlanıyor olacak” diye konuştu. Müdürümüz nezdinde FABEV’deki “Evrenin Çocukları”na başarı ile birlikte 21 yüzyıldaki yolculuklarında ışıklı ve aydınlık bir yol ve yolculuk diliyoruz.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek